Kitap Risalei Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor Serisi 7 Kitap
Yazar Ömer Özcan
Yayınevi Nesil Yayınları
Kağıt - Cilt 2.Hamur - 7 Cilt takım, Karton kapak cilt
Sayfa - Ebat 2.768 sayfa - 13.5x19.5 cm
Yayın Yılı 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2014, 2018
Nesil yayınları, Ömer Özcan tarafından yazılan Risale-i Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor kitap serisi ni incelemektesiniz.
7 Cilt Ömer Özcan Risalei Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor kitabı hakkında yorumları oku yup kitabın konusu, özeti, fiyatı, satış şartları ve bilgiyi geniş bir şekilde edinebilirsiniz.
Yaratan Rabbinin adıyla oku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır. Alak 1-2
Ağabeyler Anlatıyor 1.Kitabın Önsözü
HATIRA YAZMAK, gördüklerimi ve dinlediklerimi fotoğraflarla ve kasetlerle kaydedip muhafaza etmek ahvali, bende fıtrî bir meşrep haline gelmiş. Fıtratımdaki bu meyelânı, Allah'ın izniyle, hayra tebdil etmeye çalıştım.
Bilhassa Aziz Üstad'ımız Bediüzzaman Said Nursî Hazretleriyle alâkalı dinlediğim en küçük bir hatırayı dahi kaçırmadan kaydedebilmek telâş ve heyecanını içimde hep taşıdım. Bu ateş içimde hep yanmaya devam etti. Onu dinleyen ve gören mübarek ağabeyleri her gördüğümde, onların hal ve konuşmalarını yazı, ses ve görüntü olarak kaydedebilmek telâşesi her zaman içimde kabarıp taştı. Kaçırdığım her fırsat, bir hazineyi kaybetmişim gibi bana müthiş bir hüzün verdi. Fakat maalesef kaçırdıklarım, yakaladıklarımın yanında vagonlar doluşudur. Yakalayabildiklerim ise belki birkaç sepet dolusu kadar...
1968'den beri, sayfalarca hatıra, yüzlerce orijinal resim, onlarca kaset, arşivimde birikmiş. Bunları kendim ve yakın çevrem için yapmıştım. Ancak bazı teşviklerle bunların hususî olmayan kısımlarını daha düzenli olarak yazıya döktüm. Zaten dolaplarda, raflarda unutulup gitmelerine de gönlüm razı olmuyordu. Belki ileride tarihe ışık tutar, yeni çalışmalara bir kaynak olur diye mülâhaza ettim. Bir kelimeyle bile olsa Üstad Bediüzzaman'ın ve davasının anlaşılmasına katkım olursa Allah'a şükrederim.
Kaydettiğim hatıralardan bazıları daha evvel muhtelif kitaplarda yayınlanmış olabilir, bunun farkındayım; ama onların aynı veya değişik kişilerle ve kelimelerle hem teyidinin, hem de tashihinin yapılması bakımından da bir hizmet olacağı kanaatini taşıyorum.
Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Size iki şey bırakıyorum. Onlara temessük etseniz necat bulursunuz. Biri Kitabullah, biri Âl-i Beytim" buyuruyor. Çünkü "sünnet-i seniyenin menbaı ve muhafızı ve her cihetle iltizam etmesiyle mükellef olan, Âl-i Beyttir." (Lem'alar, 21) Şu hizmet-i Kur'aniye yolunda vâris-i Peygamberi olan Hz. Üstad'ın da, onun sünnetine ittibaen bize kitaplarını ve "evlâd-ı maneviyelerim" dediği ağabeyleri bıraktığına inanıyorum.
Yine inanıyorum ki, biz Nur talebeleri, ihlâsı, sadakati, fedakârlığı vb. hizmet düsturlarını, Risale-i Nurlardan okuyarak öğrendik, tatbikatım da muhtelif meşrepteki ağabeylerden gördük; hususan "vârisim", "mutlak vekilim" dediği ağabeylerden... Üstad Hazretleri, Emirdağ Lâhikası'nda, "Ben yanımdaki vasiyetnamemdeki evlât kabul ettiğim küçük evlâtları tevkil ediyorum. Onlarla konuşanı, benimle konuşmuş gibi kabul ediyorum" (Emirdağ Lâhikası-II, 227) diyor. Biz de onlarla konuştuk. Onlarla konuştuklarımızı veya onların konuştuklarını yazdık. Orijinal fotoğraflarla destekledik.
Madem mübarek ve muazzez Üstad'ımız saff-ı evvel talebelerini kitaplarında ismen zikretmiş, bizim de o mübarek ağabeyleri tanımamız bir vefa borcudur diye inanıyorum.
Bir sohbette Mustafa Sungur Ağabeyimizin, "Yeniler dünyayı fethetseler de, eskileri tanımıyor ve onları arayıp hürmet ve istişare etmiyorlarsa nakıs kalır. Eskilere hürmet, edep ve saygıda kusur edilmemelidir" şeklindeki sözleri bu çalışmalarım için bana müthiş bir hız ve gayret vermiştir.
Bu çalışmaların mühim bir sebebi ve meyvesi de, şimdi baharını yaşadığımız bu "iman-Kur'an" hizmetinin bugünlere nasıl geldiğini anlatmasıdır. Hatıraları yazarken hata yapmamaya gayret ettim. Bunun manevî mes'uliyetinin farkındayım. Ölçü olarak daima Risale-i Nurları aldım. Şüpheli veya tereddüt ettiğim konularla menfî ve ihtilaflı konuları yazmadım. Buna rağmen bilmeyerek, yazılmaması gereken hususî bazı ahvali de yazmışsam kusurumun affını diliyorum. Çalışmada yaptığım alıntılarda, Envar Neşriyat'ın İstanbul-1994 baskılı Risale-i Nur Külliyatı'nı esas aldım. İstifadeye medar olması duasıyla...
Ömer Özcan
2005, İzmir
Risale-i Nur Hizmetkarları Ağabeyler Anlatıyor 1
Peygamber Efendimiz (a.s.m.) "Size iki şey bırakıyorum. Onlara temessük etseniz necat bulursunuz. Biri Kitabullah, biri Âl-i Beytim" buyuruyor. Şu hizmet-i Kur"aniye yolunda vârisi Peygamberî olan Hz. Üstad"ın da, onun sünnetine ittibaen bize kitaplarını ve "evlâdı maneviyelerim" dediği ağabeyleri bıraktığı aşikârdır. Yine aşikârdır ki, Nur talebeleri, ihlâsı, sadakati, fedakârlığı vb. hizmet düsturlarını, Risale-i Nurlardan okuyarak öğrendiler, tatbikatını da muhtelif meşrepteki ağabeylerden gördüler; hususan "vârisim", "mutlak vekilim" dediği ağabeylerden" Üstad hazretleri, Emirdağ Lâhikası"nda, " Ben yanımdaki vasiyetnamemdeki evlât kabul ettiğim küçük evlâtları tevkil ediyorum" (Emirdağ Lâhikası-II,227) diyor. İşte bu eser, 1968"den beri, onlarla konuşularak hazırlanmış, sayfalarca hatıra, yüzlerce orijinal resim, onlarca kasetin ürünüdür.
- Abdullah Yeğin
- Abdurrahman Cerrahoğlu
- Ahmet Feyzi Kul
- Ahmet Fuat
- Ahmet Vehbi Ünlü
- Ali İhsan Tola
- Ali Sarıbıçak
- Bahri Çağlar
- Bayram Yüksel
- Bekir Berk
- Dursun Özçelik
- Emin Tekinalp
- Gülcü Hüseyin
- Hasan Ergünal
- Hasan Kurt
- Hulusi Yahyagil
- Hüseyin Bülbül
- Hüseyin Çağdır
- Hüsnü Bayram
- Şeyh Mehmet Celali’nin Torunu: İbrahim Barış
- İbrahim Tütüncü
- Kamil Acar
- Mehmet Ali Taşlıca
- Mehmet Batmazoğlu
- Mehmet Fevzi Pamukçu
- Mehmet Gülırmak
- Mehmet İnce
- Muslihittin Sönmez
- Mustafa Birlik
- Mustafa Cahit Türkmenoğlu
- Mustafa Gül
- Mustafa Oruç (Ramazanoğlu)
- Mustafa Sungur
- Muzaffer Erdem
- Nail Papatya
- Nusret Kocabay
- Rafet Barutçu
- Sabri Halıcı
- Sadık Çalışkan
- Said Ezener
- Said Gündüz
- Said Özdemir
- Salih Gündüz
- Salih Özcan
- Selahattin Akyıl
- Süleyman Aslan
- Şaban Akdağ
- Tahiri Mutlu
- Tahsin Tola
- Tevfik Gül
- Zübeyir Gündüzalp
Risalei Nur Hizmetkarları Ağabeyler Anlatıyor 2
Bediüzzaman Said Nursi çilelerle dolu hayat yaşadı. Ancak en büyük gayesi çevresinde toplanan Nur pervanelerini iman nurunun aydınlığına ulaştırmaktı. Aynı gaye ve gayret Nur'un ilk halkalarında da kendisini gösterdi. Risale-i Nur'daki hakikatleri onlar da etraflarına yaymak için var güçleriyle çalıştılar. İman ve Kur'an kahramanı olmaya liyakat kazandılar. Bu kitap, "Ağabeyler Anlatıyor Serisinin 2. Kitabı dır.
- Abdurrahman Topraklı
- Abdulkadir Badıllı
- Abdülkadir Zeyrek
- Ahmet Emin Sağbaş
- Ahmet Nazif Çelebi
- Ali İhsan Tola
- Ali Osman Öztop
- Av. Gültekin Sarıgül
- Bircan Çelik
- Hafız Ali Mülayim
- Hafız Mehmet Gül
- Hüseyin Beşli
- İbrahim Fakazlı
- İbrahim Okur
- İdris Kahveci
- Kadir İnci
- Kemal Özkan
- Kemalettin Ceviz
- Mehmed Çalışkan
- Mehmet Hamid Güven
- Mehmed Kırkıncı
- Mehmet Metin
- Molla Hamid Ekinci
- Musa Yukarı
- Mustafa Osman
- Mustafa Öztürk
- Muzaffer Arslan
- Nazım Akkurt
- Orhan Aysal
- Rasin Tekeli
- Recep Unaz
- Raşit Övet
- Saffet Solak
- Said Gül
- Saim Köseoğlu
- Selahaddin Durdu
- Vahyeddin Küfrevi
- Yusuf Demir
- Ziya Dilek
Risalei Nur Hizmetkarları Ağabeyler Anlatıyor 3
Risale-i Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor serisinin üçüncüsü olan bu kitap -öncekilerde olduğu gibi- istikbaldeki tarihçilere sağlam ve güvenilir bir kaynak ve mazideki Nur talebeleriyle atidekiler arasında küçük bir köprü olabilecek nitelikte bir çalışma oldu. Nesil Yayınları yazarı olan Ömer Özcan, sayıları parmakla sayılabilecek kadar azalan, Üstad'ı görmüş, ziyaretinde bulunmuş ağabeyleri, Türkiye'nin her köşesini arayarak buluyor ve onlarla Üstad Bediüzzaman Said Nursî'yi ve Nur hizmetinin safahatını konuşuyor. Bin bir meşakkatle elde ettiği kayıtları okuyucularıyla paylaşıyor.
Bu kitapta yer alan hatırlar, birinci ağızdan alınarak kaydedilmiştir. Alınan kayıtlar, hassasiyetle düzenlenmiş ve baskıdan önce sahiplerine okutulmuştur. Bu konuda azami titizlik gösteren yazarımız Ömer Özcan, "Hatıraları, sahiplerini defalarca rahatsız etme pahasına da olsa tashih ve teyit ettiriyoruz" diyor. Bu çalışmalarla, bir asra yaklaşan bereketli bir ömründe, binler hadiselere hedef olmuş Bediüzzaman Hazretleri'nin davasının ve şahsiyetinin, daha geniş manada anlaşılma ve yarınlara aktarılma imkânı elde edilmiştir.
Muazzam bir gayretle çalışmalarına devam eden Ömer Özcan "Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ve talebeleriyle alakalı orijinal, teyitli, tashihli çalışmalarımız devam edecek" diyor ve "Bu araştırmalara hızla, hatta aceleyle devam edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Zira onu gören gözler, dinleyen kulaklar sayılabilecek kadar azaldı. Hepsinin yaşı yetmişlerin, seksenlerin üzerinde... Yedi-sekiz sene sonra kaç tane kalacak, Allah bilir. Bir devir, saff-ı evvel devri yavaş yavaş kapanıyor. Allah'tan hepsine hayırlı, sağlıklı uzun ömürler niyaz ediyoruz" diye ekliyor.
Risale-i Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor 3 kitabı nda hatıraları bulunan isimler şunlar:
- Abdülvahid Tabakcı,
- Ahmet Aytimur,
- Binbaşı Hayri Tanju,
- Cafer Sadık Çim,
- Gülcemal Soylu,
- Hafız Ahmet Lütfi Sönmez,
- Hafız Ali Ergün,
- Hafız Ali Yağcı,
- Halil Yürür,
- Hamid Kuralkan,
- Hasan Eminç,
- Hüseyin Filiz,
- İhsan Barutçu,
- İlhan Yüce,
- İrfan Haspolatlı,
- Mahmut Aydın,
- Mehmet Ali Şeflek,
- Mehmet Büker,
- Mehmet Kayalar,
- Mehmet Oğuz,
- Mehmet Uslu,
- Osman ve Orhan Kara,
- Selami Özer ve Tarık Aktekin.
Risalei Nur Hizmetkarları Ağabeyler Anlatıyor 4
Bediüzzaman Said Nursî çilelerle dolu hayat yaşadı. En büyük gayesi, çevresinde toplanan Nur pervanelerini iman nurunun aydınlığına ulaştırmaktı. Aynı gaye ve gayret Nur'un ilk halkalarında da kendisini gösterdi. Risale-i Nur'daki hakikatleri onlar da etraflarına yaymak için var güçleriyle çalıştılar. İman ve Kur'an kahramanı olmaya liyakat kazandılar.
Ağabeyler Anlatıyor serisi, bu mümtaz hizmet ve dava erlerinin doğrudan birinci ağızdan hatırlarını aktarmaya devam ediyor. Ayrıca bu seri, yakın tarihimize aynalık yaptığı gibi, gelecek nesillere bir miras ve belge olma özelliğine sahip. Uzun ve yorucu çalışmaların neticesinde tespit edilen hatıralar tamamen orijinal, teyitli ve tashihlidir. Tamamına yakını geniş kitleler tarafından daha önce ya duyulmamış veya hiç neşredilmemiş bilgi ve belgeleri ihtiva ediyor... İşte bize ve gelecek nesillere Nur'un ilk kahramanları ve onların dilinden Nur'lu hatıralar...
- Abdullah Çavuşlar
- Abdullah Çavuş (Kula)
- Abdullah Çavuş (Sualp)
- Abdullah Çavuş (Yavaşer)
- Ahmet Ural
- Atıf Ural
- Avukat Hüsameddin Akmumcu
- Cahid Ünsal
- Hafız Namık Şenel
- Hafız Nebi Çoban
- Hasan Can
- Hasan Okur
- İbrahim Canan
- Kemal Ural
- Mehmet Özsevim
- Mustafa İmamlık
- Mustafa Köklükaya
- Nuh Polatoğlu
- Nuri Güleşer
- Rahmi Erdem
- Servet Armağan
- Süleyman Özbilek
- Süleyman Taşkıran
- Şahide Yüksel
- Şükrü Kazak
- Teğmen Mehmet Hulusi Erol
- Yakup Cemal
- Yusuf Ziya Arun
- Ziya Nur
Risalei Nur Hizmetkarları Ağabeyler Anlatıyor 5
Bediüzzaman Said Nursî çilelerle dolu hayat yaşadı. En büyük gayesi, çevresinde toplanan Nur pervanelerini iman nurunun aydınlığına ulaştırmaktı. Aynı gaye ve gayret Nur'un ilk halkalarında da kendisini gösterdi. Risale-i Nur'daki hakikatleri onlar da etraflarına yaymak için var güçleriyle çalıştılar. İman ve Kur'an kahramanı olmaya liyakat kazandılar.
Ağabeyler Anlatıyor serisi, bu mümtaz hizmet ve dava erlerinin doğrudan birinci ağızdan hatırlarını aktarmaya devam ediyor. Ayrıca bu seri, yakın tarihimize aynalık yaptığı gibi, gelecek nesillere bir miras ve belge olma özelliğine sahip. Uzun ve yorucu çalışmaların neticesinde tespit edilen hatıralar tamamen orijinal, teyitli ve tashihlidir. Tamamına yakını geniş kitleler tarafından daha önce ya duyulmamış veya hiç neşredilmemiş bilgi ve belgeleri ihtiva ediyor... İşte bize ve gelecek nesillere Nur'un ilk kahramanları ve onların dilinden Nur'lu hatıralar...
- Abdullah Gayretlioğlu
- Abdullah Tekin
- Abdülkadir Bilge
- Abdülkâfi Talu
- Âdil Çelik
- Ahmet Çobanözü
- Ahmet Atak
- Ali Demirel
- Ali Osman Karahan
- Ali Rıza Öztürk
- Aytekin Ebeperi
- Fahreddin Sayı
- Hafız Ömer Bilginoğlu
- Halil İbrahim Çöllüoğlu
- Hasan Hüseyin Ateş
- Hasan Kuru
- Hüseyin Tamer
- Hüsnü Altıntabak
- İbrahim Ethem Talas
- Mehmet Akif Usanmaz
- Mehmet Günay Tümer
- Mehmet Sarı
- Muallim Ahmet Galip Keskin
- Mustafa Arslan
- Müşir Zeki Paşa
- Necati Müftüoğlu
- Nevzat Müftüoğlu
- Sabri Karagöz
- Üzeyir Şenler
- Zehra Dülek
Risale i Nur Hizmetkarları Ağabeyler Anlatıyor 6
"Kağıda geçmeyen her ilim zayi olmuştur" derler. Hatıralar da öyle...
Bulunduğu asra damgasını vurmuş olan Bediüzzaman Said Nursi'nin hatıralarının zayi olmaması ve gelecek nesillere ulaştırılabilmesi için Ömer Özcan bir nefer gibi azimle ve canla başla çalışmıştır. Bu kıymetli çalışmaları sonucunda altı kitaptan müteşekkil Ağabeyler Anlatıyor serisi meydana gelmiştir.
Ömer Özcan bu çalışmaları esnasında daha önce duyulmamış ve tanınmamış pek çok ağabeyi bulmuş; bu ağabeylerin Üstad Bediüzzaman'la ilgili oldukça orijinal hatıralarına ulaşmıştır.
Ağabeyler Anlatıyor serisinin 6. kitabında yer alan hatıralardan bazıları şöyle:
"...Nahiye Müdürü diyor ki "Kardeşim siz delirdiniz mi, kafanızı mı kaybettiniz siz? Yasak olduğunu biliyor musunuz siz?" "Biliyoruz da biz sizden rica ediyoruz." Adamın gözleri yaşarmış, "Ben size Kur'an'ı okutmayın diyemem, Allah'tan korkarım. Fakat okutun da diyemem. Devlet sizden evvel benim cezamı verir. Siz benim hayatıma sebep mi olmak istiyorsunuz?..."
"...Zübeyir: "Bir müjdeci gelse 'sen Risale-i Nur talebeliğine kaydedildin' dese yedi kat semalara bağıracağım..."
- Ali Çakmak
- Ali Demirsoy
- Ali Tayyar
- Av. Necdet Doğanata
- Dursun Kutlu
- Ekrem Köker
- Enver Galip Ceylan
- Fahri Türkmen
- Fikret Yörük
- Galip Gigin
- Hasan Atıf Egmen
- Hasan Feyzi Yüreğil
- Hasan Yeğin
- Haydar Morgül
- İhsan Ertem
- İsmail Dolu
- İsmail Fakazlı
- Mazlum Akay
- Mehmed Ali Çakıcı
- Mehmed Mandal
- Memiş Orhan
- Mustafa Ekmekçi
- Mustafa Karapınar
- Nadir Baysal
- Nuri Karakaya
- Osman Bozkurt
- Ömer Kuş
- Refik Ağır
- Rıdvan (Erdoğan) Utangaç
- Süleyman Kaya (Gaye)
- Şemseddin Tuğrul
- Şükran Ünlükul
- Veli Işık Kalyoncu
- Yuvalı Hatip Hoca (Mehmet Ali Bilgili)
Risale i Nur Hizmetkarları Ağabeyler Anlatıyor 7
Önsöz
Risalei Nur'da İsmi Geçen veya muazzez Üstad'ımız Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini gören ve onunla beraber olan ağabeylerimizi 1967 yılından itibaren arayıp, bulup, konuşturup hatıralarını kitaplaştırmaya devam ediyoruz. Bir sarraf titizliği ile kılı kırk yararak hatıraları hatıra sahiplerine ve adı geçen hemen herkese -bir şekilde ulaşıp teyid ettiriyorum. Ulaşabildiğim belge ve fotoğraflarla da destekliyorum. Şüphesiz en temel kaynağımız Risale-i Nur'dur. Hatalarımız olmuyor değil, elbette oluyor. Yanlışları fark ettiğimizde kitapların yeni baskılarında derhal düzeltiyoruz. Bu yedinci kitabımızda daha fazla bilgi, belge ve fotoğrafa yer verdim. Anlatılanların Risale-i Nurdan yerlerini bularak nurlarla bütünleştirmeye çalıştım. Önceki altı adet ve bu yedinci kitabımızla beraber, 238 ağabeyimizin hizmet hatıraları yayınlanmış oluyor. Dahası da var...
Elinizdeki yedinci kitapta öncekilerde olduğu gibi birkaç istisna dışında, çoğu hayatta olan ağabeylerimizin hatıralarına
RİSALE-İ NUR'DA İSMİ GEÇEN veya muazzez Üstad'ımız Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini gören ve onunla beraber olan ağabeylerimizi 1967 yılından itibaren arayıp, bulup, konuşturup hatıralarını kitaplaştırmaya devam ediyoruz. Bir sarraf titizliği ile kılı kırk yararak hatıraları hatıra sahiplerine ve adı geçen hemen herkese -bir şekilde ulaşıp- teyid ettiriyorum. Ulaşabildiğim belge ve fotoğraflarla da destekliyorum. Şüphesiz en temel kaynağımız Risale-i Nurdur. Hatalarımız olmuyor değil, elbette oluyor. Yanlışları fark ettiğimizde kitapların yeni baskılarında derhal düzeltiyoruz. Bu yedinci kitabımızda daha fazla bilgi, belge ve fotoğrafa yer verdim. Anlatılanların Risale-i Nur'dan yerlerini bularak nurlarla bütünleştirmeye çalıştım. Önceki altı adet ve bu yedinci kitabımızla beraber, 238 ağabeyimizin hizmet hatıraları yayınlanmış oluyor. Dahası da var...
Elinizdeki yedinci kitapta öncekilerde olduğu gibi birkaç istisna dışında, çoğu hayatta olan ağabeylerimizin hatıralarına
öncelik verdik. Bunun sebebi, tashihli hatıralarına herhangi bir itiraz vaki olursa, kendileri tarafından cevap verilsin veya varsa yanlışları düzeltsinler diyedir.
Van'dan Bursa'ya; İnebolu'dan Erzincan'a; Antalya'dan, Antep'ten İstanbul'a; Isparta'ya, Konya'ya, Ankara'ya, Ağrı'ya, Denizli'ye, Kastamonu'ya kadar daha çok sayıda merkezlere turlarımız oldu... Bazen köyler dâhil nokta ziyaretlerimiz de gerçekleşti... Devam ediyoruz... Şimdiye kadar üç yüze yakın ağabeyle -çoğu birebir olmak üzere- görüşmek nasip oldu. Bu röportajların ekserisini video çekimleriyle, bir kısmını da ses kaydı ve yazılı metin olarak kaydettik. Bunların yanına on binleri geçen fotoğraf ve belgeleri de katarsak hatırı sayılır bir arşiv derlenmiş oldu. Bu çilekeş kahramanların büyük çoğunluğu vefat etti, onlar artık yok bu dünyada. Tek bir kelime bile alınamaz artık onlardan. Bu noktada Ağabeyler Anlatıyor okuyucularından bir istirhamım var. Bulundukları bölgelerde Risale-i Nur'da adı geçen veya Hz. Üstad'la görüşmüş olan ağabeylerimizden hayatta olanlar var ise lütfen bize haber versinler. Gereğini beraberce yapmaya çalışalım inşallah... Araştırmalarımda yardımlarını esirgemeyen bütün ağabey ve kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum.
Bir mesele hakkında bilhassa bilgilendirmek istiyorum. Şöyle ki: Ağabeylerden yapılan kayıtlar ile Ağabeyler Anlatıyor' kitaplarında yayınlanan bilgiler arasında bir çelişki olursa, doğru olan taraf kitaplardaki bilgilerdir. Neden denilirse, tashih safhasında ağabeylerin yaptığı düzeltmeler sebebiyledir. Bir de hatıra sahibi ağabeylerimiz tashih sırasında çokça yeni ilaveler yapmaktadırlar. Kayıtlarımızda bulunup da yayınlamayan kısımlar ise ya hususidir veya mevzu ile alakası yoktur.
Tarihçe-i Hayat kitabının başında şöyle diyor: "...Üstadın mesleğini, meşrebini ve hususî ahvalini, pek çok seciye ve hasletleri şahsında ve hizmetinde toplayan şahsiyetini tarif edemedik. Onun yaşadığı müteaddit hayat safhalarını yakından gören ve içinde bulunan talebe ve hizmetkârlarını birer birer dinlemek ve görüşmek lâzımdır ki, tarihçe-i hayatı bir derece mufassal hazırlanabilsin." (Tarihçe-i Hayat 22 - Hazırlayanlar).
Bu ifadelere rağmen, ağabeylerin Hz. Üstad'la olan hizmet hatıralarının kitaplaştırıp neşredilmesini doğru bulmayan kardeşlerimiz de oluyor. İşte bu saikla elinizdeki yedinci kitabımda ilk defa bir tercih yaptım. Şöyle ki:
Kadim ağabeylerimizden Abdullah Yeğin, Said Özdemir, Salih Özcan, Mehmed Fırıncı, Mehmed Kırkıncı, Nusred Kocabay, Gültekin Sarıgül, Abdulvahid Mutkan, İhsan Kasım ve -alfabetik sırayla- akademisyen ve yazarlardan Prof. Dr. Abdulkadir Özcan, Prof. Dr. Ahmed Akgündüz, Prof. Dr. Alaaddin Başar, Prof. Dr. Himmed Uç, Halid Ertuğrul, Necmeddin Şahiner, Ümit Şimşek gibi bu sahada eserler vermiş bilirkişilere başvurdum. Onlardan Ağabeyler Anlatıyor kitapları hakkında görüş, tavsiye, ihtar ve eleştiri talep ettim. Lütfedip beyanda bulundular. Kıymetli tahlillerini hiç değiştirmeden bu kitabın sonuna ekledim. Kendilerine teşekkür ediyorum... Ayrıca Mustafa Sungur ve Hüsnü Bayram ağabeylerimizden henüz bir görüş talep etme fırsatım olmadan, bilvesile kanaatlerini öğrenmiş oldum. Onları da kitabın sonuna ilave ettim.
Rabbim rızasına nail eylesin; her türlü riya, ucb, fahr ve menfaat marazından mahfuz buyursun. Âmin...
ÖMER ÖZCAN
İzmir, Aralık 2017
Ömer Özcan
1950 yılında Milas’ta doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1968 senesinde lise ikinci sınıfta iken Risale-i Nur’u ve bu eşsiz eserlerin müellifi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini tanımakla şereflendi. 1969’da ‘Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’na (Bugünkü adıyla: Teknik Eğitim Fakültesi) kaydoldu…
Ankara’da beş seneye yakın Bayram Yüksel Ağabeyin nezaretinde muhtelif Dersane-i Nûriyelerde kaldı. 1973 senesinde öğretmen olarak mezun oldu. 1973’den 1984’e kadar 11 sene Zonguldak’ta lise öğretmenliği yaptı. Sonra İzmir’e, mezun olduğu liseye öğretmen olarak atandı. 2000 senesinde aynı okuldan emekli oldu. Ömer Özcan evli ve iki kız babasıdır. Şimdi İzmir’de ikamet ediyor. Bütün mesaisini iman ve Kur’an hizmetlerine harcamaya çalışmaktadır.
Ömer Özcan’ın Bediüzzaman Said Nursi ve talebeleri hakkında hatırı sayılır bir arşivi vardır. Kendisinde, Hz. Üstad’la görüşen veya görüşmeyen kadim ağabeylerden fotoğraf, ses, video veya yazılı olarak yaptığı kayıtlar mevcudtur. Ayrıca Risale-i Nur’un teksir veya matbaa olarak ilk baskılarının tamamına yakını Ömer Özcan’ın arşivinde bulunmaktadır. El yazılı orijinaller de vardır.
Ömer Özcan, Üstad Said Nursi Hazretleriyle hatıraları olan Ağabeylerle yaptığı röportajların bir kısmını kitaplaştırmıştır. “ Risale-i Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor ” adıyla seri olarak yayınlanmış altı kitabı bulunmaktadır. Yeni kitap hazırlıkları ve araştırma çalışmaları devam etmektedir.
ağabeyler anlatıyor 7
Abdulmuhsin Alev 21
Abdünnur Sezgin 61
Ahmed Gümüş 70
Ahmed Ramazan Canbek (Tuncer) 86
Ahmed Urfalı 112
Ali Özek (Prof. Dr.) 128
Ertuğrul Kireç 136
Feyzi Halıcı 145
Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu) 149
Hüseyin Abdulhadi 156
İsmail Güven 160
İsmail Hakkı Zeyrek 169
İsmail Karaçam 193
Mahmut Çalışkan 203
Mehmed İman 232
Musa Yoldaş 235
Mustafa Ramazanoğlu 246
Mustafa Fahri Üründül 257
Münire Özdemir (Said Özdemir'in İkinci Annesi) 263
Niyazi Özsoy 289
Nuri Kul 292
Osman Avni Yüksel 295
Recep Uysal 301
Refet Kavukçu 306
Said Gecegezen 329
Şükrü Altıntabak 342
Tevfik Demirel 345
Vahdettin Akyıl 352
Yaşar (Said) Kul 357
Zekeriya Kitapçı 361
7 Cilt Nesil yayınları Risale-i Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor Serisi kitap seti ni incele diniz.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | Nes Ağab Anl TK |
Marka | Nesil Yayınları |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
9789752691773