Fiyat | : | 65,00 TL |
İndirimli Fiyat (%47,7) | : | 34,00 TL Kazancınız 31,00 TL |
Bu ürünün yerine tercih edebileceğiniz ürünler
Yaratan Rabbinin adıyla oku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır. Alak 1-2
Son Şahitler - 2
Son Şahitler 2
Necmeddin Şahiner
TAKDİM
Sadece gerçeği arama gayretinin mahsulü olan bu eser, muhtaç olduğu emeğin haklı semeresidir. Çünkü, incelendiğinde anlaşılacağı gibi, masa başında hazırlanmamıştır. Eserin konusu ile alakalı her tip ve mizaçta insan, bulunduğu yer ve mekan neresi olursa olsun. Zorlu ve yorucu gayretlerle aranıp bulunmuş, yapılan görüşmeler sayesinde yaşanan hadiselerin hakikati şahitlerin dilinden tesbit edilmiştir.
Değerli araştırmacı Necmeddin Şahiner, bu araştırmacının göze alması gereken meşakkatlere, gerçeği bulma uğruna severek katlanarak bu eseri vücuda getirmiştir.
İslam inanç ve tefekkürünü neşir ve müdafaa uğrunda, bir asra yaklaşan hayatı boyunca hiçbir engel tanımayan bir alimin bize meçhul kalmış hususiyetleri, onu gören ve tanıyanların şahitlikleriyle bu eser dizisi içinde gün yüzüne çıkarılıyor.
Çağdaş İslam düşüncesinin en güçlü temsilcisi Bediüzzaman’ı gören ve tanıyanların bize aktardığı hatıralar, Kur’an’ın çağdaş tefsiri Risale-i Nur’larla biraya getirildiğinde bir iman ve irfan ekolü gerçeğini bir bütün halinde daha yakından ve kolaylıkla tanımak imkanı doğmaktadır.
Bu eserde nakledilen hatıralar belli bir dönemin veya birkaç kişinin mevzili ve şahsi görüşünden ibaret değildir. Meşrutiyet öncesin den Cumhuriyet devrinin 1960’lı yıllarına uzanan zaman şeridi üzerindeki hatıralar zinciri, Risale-i Nur müellifi Bediüzzaman’ın istikrarlı ve aydınlık hayat çizgisini maddi-manevi bütün yönleriyle önümüze getiriyor. Böylece, karanlık niyetlerin mahsulü olan mesnedini bulamamış iftiralar, canlı şahitlerin hakikata tercümanlığı sayesinde bertaraf edilmektedir.
Hakkında ileri-geri çok söz söyleyen Bediüzzaman Said Nursi’nin gerçek şahsiyet ve fikirlerini tanıyabilmek için, öncelikle onun fikir şahsiyetini gerçek haliyle ortaya koyucu mahiyetteki objektif çalışmalara ihtiyaç bulunduğu inancındayız.
Bu eserin değeri, böyle bir gerçeğe hizmet endişesindedir. Çünkü peşin hükümden uzak objektif tesbitler, bu eser serisinin bir bütün halinde muhtevasını meydana getiriyor. İspatlanmamış isnadlara, asılsız ithamlara dayanma tenezzülünden uzaktır.
Değerli araştırmacı Necmeddin Şahiner’in, en küçük ayrıntıyı gözden kaçırmayan bir titizlikle en doğruyu bulma konusundaki tavizsiz çalışmalarını takdirle yad etmemek mümkün değildir. Araştırmacılıktaki bu vasfı sebebiyledir ki, gerek Risale-i Nur eserleri ve gerekse onun müellifi Bediüzzaman üzerine çalışma yapan yurt içi ve yurt dışı akademik çevreler, Şahiner’in emek mahsulü olan bilgi ve belgeleri ilmi ve muteber kaynak olarak rahatlıkla kullanabilmektedirler. Bu konuda ortaya çıkarılmış gerçeklerin büyük ekseriyetinin altında, Şahiner’in durmak, yılmak ve yorulmak bilmeyen kararlı emek ve gayretleri vardır.
Fikir ve moral değerlerinin, cemiyetinin örnek şahsiyetlerinin tanıyan insanlar olmak, övülmeye layık bir meziyettir. Islahatçı, gelişmeci ve medeniyetçi çizgide müsbet insani değerleri nesillere mal etme gayesi, dava adamlarının kararlı gayretleriyle mana ve zenginlik kazanır.
Elinizdeki kitap, bu gayret ve himmetlerin cemiyetten alınmış müsbet neticelerini ibretli tablolar halinde önümüze getiriyor. Cemiyetin her kesiminden değişik fikir ve mizaca mensup insanların bir inanca nasıl gönül verdiklerinin ibretli hikayelerini, bir fikre hizmetin lezzetli hatıralarının aynı lezzeti tattıran bir üslupla takdim eden bu esere karşı söyleyebileceğimiz söz sadece şükrandır.
Safa Mürsel
ÖNSÖZ
Allah’ın lütfu ve inayetiyle devam eden çalışmalarımızdan Son Şahitler’in ikinci cildini sizlere takdim etmekle şeref duymaktayım.
Bu cilt de, bundan evvelki ciltte olduğu gibi, hatıralar resmi geçidi halinde devam etmektedir. Bu aziz yadigarları, konu ile alakalı resimler, kupürler, referanslar ve vesikalarla aydınlatmaya çalıştık.
Şahitlerimizin beyan, ifade ve hatıraları yine yurdun dört bucağından toplanmıştır.
Her bir hayat sahibi gibi, Son Şahitler de hatıralarla doludur. Bu hatıraları daima yad etmek ihtiyacındadırlar. Bizim kudsi vazifemiz ise bu yada, bu nakle, bu beyanlara vasıta ve vesile olmaktır.
Maziye alt hadiselere, resmi yazılar ve vesikalar kadar, hatıralar da ışık tutar. Hatta hadiselerin hakiki sebeplerini hatıralardan çık daha iyi öğrenebiliriz.
Şahitliğin önemi üzerine iki örnek vermek istiyorum:
Adalet burcunun güneşi Hazret-i Ömer ona, “Ben seni tanımıyorum ama, benim seni tanımamam sana zarar vermez. Seni tanıyan birisini getir” der.
Bunun üzerine topluluktan biri onu tanıdığını söyler. Hazret-i Ömer de, onu ne ile tanıdığını sorar, adam: “Adaletle ve faziletle” cevabını verir.
Hazret-i Ömer tekrar sorar: “Bu adam senin geceni, gündüzünü, girdiği, çıktığı yeri bildiğin en yakın komşun mudur?”
Adam: “Hayır.”
Hazret-i Ömer : “Yol arkadaşlığı yaptın mı?”
Adam bu suale de hayır deyince, Hazret-i Ömer:
“Öyleyse sen onu tanımıyorsun” der ve şahitlik yapacak adama, “Seni tanıyan birini getir” diye emreder.
Bu örnek, İslamda şahitliğe verilen önemi belirten ibretli bir hedisedir.
Gustave Le Bon ise, Bir Tarih Felsefesinin İlmi Esasları isimli eserinde:
“Şahadete verilen ehemmiyet o kadar büyüktür ki, tarih ve adalet ona dayanmaktadır” demektir.
Bediüzzaman Said Nursi’nin mübarek ömrünün yıllarına, aylarına ve günlerine ışık tutan, aydınlatan delillerimizden bir bölümü de “ Son Şahitler ” dir.
“Son Şahitler,” ona talebe olup, ondan ders alanlar…
“Son Şahitler,” onun dostu ve arkadaşı olup, onunla sohbet edenler, seyehat edenler…
“Son Şahitler,” polis olarak ifadesini alanlar, onu karakollara götürüp orada misafir edenler…
“ Son Şahitler ,” beldeden beldeye onu götürürken yanında bulunan bekçiler, jandarmalar…
İşte bu gibi kimseler onun şahitleridirler…
Bediüzzaman Said Nursi, bugünkü manada muntazam bir tahsil görmedi, fakat “Nur Mekteb-i İrfanı” gibi gönüller üzerine müesses bir Nur Mektebi kurdu.
Bediüzzaman Said Nursi, muntazam bir medrese tahsili yapmadı, fakat “Medresetü’z-Zehra” gibi bir “Nur Medresesi” kurdu.
Böyle bir Üstad hakkında hakkında elbette bir çok eserler yazılmıştır ve yazılacaktır. Üstad Bediüzzaman henüz hayatta iken, hakkında hazırlanan Tarihçe-i Hayat’ın girişinde bu mevzu ile alakalı olarak şu ifadeler bulunmaktadır:
“Bu eser, istikbaldeki münevver Nur talebeleri için hakiki bir me’haz teşkil etmektedir. Muhterem edib ve muharrirler, bundan istifade ile inşallah daha mükemmel, daha hakikatli ve faydalı tarihçe-i hayatlar hazırlayacaklardır.”
Bediüzzaman’ın tafsilatlı hayat hikayesinin nasıl yazılabileceği de yine bu mezkur eserin girişinde şu şekilde anlatılmaktadır:
“Üstadın mesleğini meşrebini ve hususi ahvalini, pek çok seciye ve hasletleri şahsında ve hizmetinde toplayan şahsiyetini tarif edemedik. Onun yaşadığı müteaddit hayat safhalarını yakından gören ve içinde bulunan talebe ve hizmetkarlarını birer birer dinlemek ve görüşmek lazımdır ki, tarihçe-i hayatı bir derece mufassal hazırlanabilsin.”
Bu Son Şahitler serisi, uzun ve mübarek bir ömrü daha tafsilatlı bir şekilde ortaya koymak için birer çırpınıştır. Bu çırpınışların neticesinde bir aziz mürşid ve rehber, insanlığa tanıtılmış olacaktır.
Sizleri Son Şahitler’le baş başa bırakırken, Allah’a emanet olun. Aziz okuyucular!
NECMEDDİN ŞAHİNER
ISPARTA ŞAHİTLERİ 1
Mehmed Sözer (Tenekeci Mehmed Efendi)
Mehmed Gülırmak
Süleyman Rüştü Çakın
Mustafa Ezener
Şefik Sarıoğlu
Mehmed Babacan
Fazıl Doyran
Ahmed Hamdi Okur (Çil Müftü)
Abdullah Lütfi Özerdem (Saatçı Lütfi)
Aşçı Hüseyin Zevki Usta
Nuru Benli
Şükrü İçhan
Ayşe Uzunoğlu
Mehmed Gezgiç (Seyrani)
Abdülmecid Perihanoğlu
Bekir Yanıksaz
ESKİŞEHİR ŞAHİTLERİ
Kemal Taner
Postacı Kamil
Şükrü Şahinler
İsmail Doyuk
Muhittin Keskin
İziz Tayyar
Hacı Yaşar Zeydan
H. Ömer Biçer
Hasan Okur
Emir Çayırlı (Çaycı Emin Bey)
İsmail Tunçdoğan
Selahaddin Çelebi
Hilmi Selma (Erkal)
Mehmed Feyzi Pamukçu
Mehmed Münip Yalaz
Araçlı Deli Mü’min (Meydani)
İbrahim Mırmır
Dadaylı Halit Bey (Halit Akmansü)
Tahsin Aydın
Nadir Baylasl
Abdullah Yeğin
Hatice Yıldız
İbrahim Fakazlı
Mehmed Tevfik Yakamercan
Ahmed Özken (Kureyşi)
Sadik Demirelli
Ahmed Köroğlu
Ahmet Ataklı
Hasan Atıf Egemen
Emrullah Demirkaya
Hüseyin Remzi Sönmezgil
Satı Yılmaz
İsmail İlgazi
Feyzi Ertem
Salih Uğurtan
DENİZLİ ŞAHİTLERİ
Doç. Dr. Nureddin Topçu
Hesna Şener
Hüseyin Beşli
Hasan Feyzi Yüreğil
Gönenli Mehmed Efendi (Mehmed Öğütçü)
Hilmi Arıcı
Süleyman Hünkar
Ziya Sönmez
AFYON ŞAHİTLERİ
Ekir Tekinalp
Rasim Günden
Hasan Akyol
Hasan Değirmenci
Hasan Ergen
Mehmed Kayıhan
Ali Savran
Nihat Bozkurt
Ahmed Hancıoğlu
Kemal Bayraklı
Nureddin Can
Rifat Fiziler
Hilmi Pancaroğlu
Ahmed Hikmet Gönen
Hasan Zalımoğlu
İbrahim Arman
Çalışkanlar Hanedanı
Osman Çalışkan
Mehmed Çalışkan
Halil Çalışkan
Mahmud Çalışkan
Kamil Çalışkan
Hüseyin Çalışkan
M. Zeki Çalışkan
Ceylan Çalışkan
İhsan Çalışkan
Hamza Emek
Dr. Tahir Barçın
Ahmed Feyzi Kul
Nesil Yayınları Necmettin Şahiner tarafından yazılan Son Şahitler Bediüzzaman Said Nursiyi Anlatıyor 2 adlı kitabı incele diniz.
Son Şahitler Anlatıyor 2 , Son şahitler Bediüzzaman Said Nursiyi Anlatıyor 2, necmeddin şahiner eserleri , son şahitler kitapları. nesil yayınları
Diğer Özellikler | |
---|---|
Stok Kodu | 9789754082364 |
Marka | Nesil Yayınları |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler
PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.