• Tüm Kategoriler

    • DİKKAT : Toplu Ürün Siparişleri için 0535 224 37 24 whatsapp tan bilgi alınız. Yayınevleri nin ZAM İHTİMALİ için tedarik sıkıntısı var.

      Gönderim Yaptığımız Kargo Firmaları
      Sürat , MNG ve PTT kargo dur. Uygun Fiyat ve Hızlı Teslim ile ürün Sevkiyatımız sorunsuzca devam etmektedir. Kapıda Nakit Ödeme sistemi de var, Ürünü sepete atıp Adresi girdikten sonra Ödeme Seçenekleri ekranında karşınıza çıkar. Taksit durumuda aynı şekilde çıkar.

      Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler

      Fiyat:
      30,00 TL
      İndirimli Fiyat (%33,3) :
      20,00 TL
      Kazancınız 10,00 TL
      Geçici olarak temin edilememektedir. Temin edildiginde

      Bu ürünün yerine tercih edebileceğiniz ürünler

      1.Hamur Kuşe Kağıt, Ciltli, 472 sayfa
      40,00 TL
      KDV Dahil 24,00 TL
      %40
      Mühürlü, Ahmed Husrev Hattı, Şamua, 2 Renk
      68,00 TL
      KDV Dahil 36,00 TL
      %47,1
      6 Cilt, 1.Hamur, 3.520 Sayfa
      170,00 TL
      KDV Dahil 90,00 TL
      %47,1
              Stoktan kargo 

      Kitap              Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler
      Yazar              Ahmet Maranki Elmas Maranki
      Yayınevi         Mozaik Yayınları
      Etiket Fiyatı    30 TL 
      Kağıt - Cilt      1.Hamur beyaz kağıt - Renkli resimli -  Karton cilt
      Sayfa - Ebat   368 Sayfa - 16x23.5 cm
      Yayın Yılı        2009



      Mozaik yayınları, Ahmet Maranki ve Elmas Maranki tarafından yazılan Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler adlı kitabı incelemektesiniz.
      Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler kitabı hakkında yorumları oku yup kitabın konusu, özeti, fiyatı, satış şartları hakkında bilgiyi geniş bir şekilde edinebilirsiniz.

       
      Yaratan Rabbinin adıyla oku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır.  Alak 1-2

       
       
             Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler
       
      Kozmik Bilim ekibi (KOBİK) aralıksız süren çalışmalarına bir kitap daha ekledi. Bu çerçevede “Yaşam Enerjisi” dizisinin beşinci kitabı olan “ Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler ” uzun çalışma ve emekler sonucu siz okuyucularla buluştu.

      İnsanlığa faydalı olmak amacıyla ortaya çıkardığımız “ Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler ” isimli kitabın amacı karın doyurmak değil, sağlıklı beslenmeyi sağlamaktır. Bu hususta Tıp biliminin kurucusu ünlü hekim Hipokrat, “Yemeklerimiz ilaçlarımızdır. İlaçlarımız yemeklerimizdir” diyerek insan için bu çok önemli meseleye ışık tutar.


      Kozmik Bilimin şuuruna erenler için yemekler sadece karın doyurmak amacıyla yenmez. Yemeklerin bedenimize ve ruhumuza verdiği şifası göz ardı edilmeden, tefekkür boyutu da unutulamaz.

      Anadolu insanı olarak şifalı ve zengin bir yemek kültürümüz vardır. Orta Asya’dan başlayan göçlerden Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu’ya dayanan bu zengin kültürün ürünü yemeklerimiz bütün dünya milletleri tarafından da çok beğenilmektedir.

      Siz hiç, “Anadolu’nun yemekleri neden bu kadar çok beğenilir? Dünyanın en zengin mutfağı neden bize ait?” diye hiç düşündünüz mü? Unutmayalım ki bizim yemek kültürümüz dünyada eşi benzeri olmayan bir yemek kültürüdür.

      Zikredilen bilgiler ışığından yola çıkan, Ahmet Maranki ve Elmas Maranki liderliğindeki Kozmik Bilim (KOBİK) ekibi, Anadolu’nun değişik yörelerinde yüzyıllardır bilinen ve insanımız için sağlık ve şifa kaynağı olan yemekleri bir araya getirdi.

      19 Mayıs Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Executive Şef Sedat Çat ustanın güzel mutfak uygulamalarıyla da süsleyerek göz ve damak zevkinize uygun hale getirdiğimiz Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler kitabı, Türk kültüründe örneği olmayan bir kaynak eser niteliği taşımaktadır.

      Satışları milyona varan “Yaşam Enerjisi, Masajla Mucizevî Tedaviler, Noktalarla Mucizevî Tedaviler ve Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler kitaplarından sonra hazırlanan bu eser, sağlıklı beslenmek ve yediğinden şifa bulmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir nitelik taşıyor
       
        
              Değerli Kozmik Bilim takipçileri;
       

      “Yaşam Enerjisi” dizisinin 5. Kitabıyla sizlerleyiz. “ Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler kitabımız uzun çalışmalar ve emekler sonucu ortaya çıkan bir eserdir. Yaptığımız araştırmalar ve bilgi birikimimizi bazı örneklerle pekiştirmek gerekirse, tıp bilimin kurucusu ünlü hekim Hipokrat’ın “Yemeklerimiz ilaçlarımızdır. İlaçlarımız yemeklerimizdir.” sözü ile bize ışık tutmalıdır.

      Yemekler sadece karın doyurmak amacıyla yenmemeli, bedeniniize ve ruhumuza verdiği şifası göz ardı edilmeli ve tefekkür boyutu da unutulmamalıdır. Şifalı ve zengin yemek kültürümüz Orta Asya’dan başlayan göçlerden, Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu’ya dayanır. “ Anadolu’nun yemekleri neden bu kadar çok beğenilir? Dünyanın en zengin mutfağı neden bize ait?” diye hiç düşündünüz mu? Unutmayalım ki bizim yemek kültürümüz dünyada eşi benzeri olmayan bir yemek kültürüdür.

      Bu bilgilerin ışığında yola çıkarak, Kozmik Bilim (KOBİK) ekibi olarak ine ilke imza atmaya hedefledik. İnsanlığa faydalı olmak amacıyla ortaya çıkardığımız “Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler” eserimizin asıl amacı karın doyurmak değil, sağlıklı beslenmeyi şiar edinmektir.

      Anadolu’da şifalı yemek zenginliğinin en önemli sebebi yüzyıllardır gelen yemek kültürü yanında ekoloji ve iklimdir. Ülkemizde tespit edilebilen yaklaşık 10 bin çeşit üzerinden endemik bitkiye ev sahipliği yapar. Diğer dünya ülkelerinde olmayan bitki çeşitliliğimizle farkımızı açıkça ortala koyaktayız. Verimli iklim şartlarıyla yetişen şifalı bitkiler Türk insanının misafirperverliği  birleşince ortaya sanat eseri denilebilecek nitelikte yemekler çıkar.

      Türkler İslamiyet’tenönce de sonra d misafirperverliğiyle bilinen bir millettir. “Misafir on rızıkla gelir, birini yer dokuzunu bırakır.” Gibi özdeyişler bu özelliğimiz tüm açıklığıyla gözler önüne sermektedir.

      Misafirperverliğimiz; azami lezzet ve estetik kaygısıyla birleşince, sofralarda yapabileceğimiz en iyisini ortaya koymaya bizi sevk eder. Günümüzde ise fast food denilen hazır gıda ayak üstü yemekler olduğu sürece sofralarda ziyafetten söz etmek imkansız hale gelmiştir. Oysa yemek yemek bir sanattır. Emek verilerek hazırlanan yemek törenle ortaya çıkarılır.

      İslam kültüründe misafiri rahatsız etmeyecek kalitede ve zengin yemek çeşitleriyle sofralar hazırlamak gelenek haline gelmiştir. Çok uzun yıllar yemek kültürünü geliştirdiğimiz için sebzeler arası kombinasyon keşfetmişizdir.


      Sindirimde problem yaşatmayacak birbirinle uyumlu tarifler oluşturulmuştur. Dolayısıyla sağlıklı beslenme uzmanlarının günümüzde bahsettikleri beslenme kuralları o devirlerde kendini göstermiştir. Örneğin; sindirim sistemi için en ideal başlanğıç çorbadır. Çorba kültürü sadece Türklerde ve İslam kültüründe mevcuttur. Diğer bir örnekse; zeytinyağlı yemekler le et yemeklerinin aynı anda tüketilmemesidir.
      Yemek çeşitlerimizde şifa özelliği olan gıdalar kültür olarak diğer kuşaklara aktarılmıştır. Bunun bir okulu yoktur. Bizde atalardan bize geçen bir yemek kültürü ve eğitimi vardır.

      Bu kültür şifalı yemek tariflerinin günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bu sebeple “Türk Yemeklerinin Tamamı Şifalıdır” diyebiliriz. Anadolu’da her köyde doktor yoktur. Her ailede anneanneler evin doktoru gibi yemek hazırlayarak tedavi yöntemleri geliştirmişlerdir.  
      Örneğin; öksürük ve solunum yolları hastalıklarından anneler, çocuklarına köye yetiştirilip kesilen tavuğun suyuna çorba yapar ya da çorbaya nane ve limon sıkıp, acı biber eklerler. Burada amaç çocuğun karnını doyurmak değil, kısa sürede iyileşmesini sağlamaktır.

      Başka bir örnekte; ishal olan çocuğa bol sumaklı salata yapıp yedirilir, kabız tedavisinde de gül yapraklı yemekler ve sinameki tercih edilir. Bu çeşit tevdi yöntemlerine günümüzde “Koca karı” ilacı denmektedir. Oysa ki “Koca karı” ilacı “koca karya” kelimesinden türemiştir. Kayra bölgesinin zeytinyağı ağırlıklı olan şifalı yemekleri, tedavi edici özelliğiyle ilaç adını almıştır.

      Bitkisel tedavinin tarihçesine bakıldığında, dünyanın en eski bitkisel tedavisiyle ilgili ilk ya da Anadolu’da rastlanmıştır. “Anadolu yemek kültürüyle tedaviyi öğrendim.” Diyen ünlü hekim Diaskorides, Anadolu halkından öğrendiği bilgilerle ününü tüm dünyaya duyurmuştu.
      Ülkemizde Bolu, Mengen, Kastamonu gibi yörelerden çıkan usta aşcılar sayesinde lezzetli tariflerimiz nesilden nesile aktarılmaktadır. Kitabımızı hazırlarken 150 ye yakın yemek çeşidini atamızdan günümüze taşıyan bireyler olarak, bu birikimimizin yanında yılda iki defa tertiplenen “Kozmik Beden Temizliği Ruhsal ve Bedensel Arınma” kamplarımızda sağlıklı beslenme konusunda özel olarak yetiştirilen ve dünyanın her yerinden gelen misafirlerimize hizmet veren 19 Mayıs Profesyonel Aşcılar Derneği Başkanı Executive Şef Sedat Çat Usta’nın güzel mutfak uygulamalarıyla da göz ve damak zevkine hitap ederek, Türk kültürüne örneği olmayan bir kaynak eser bırakmayı düşündük.
       
      Türk toplumunda özellikle son yıllarda yaygınlaşan sağlıksız beslenme başta çocuklarımız olmak üzere hepimizi esir almış durumda. Bu sebeple bizler de öncelikle çocuklarımızı düşünerek yüzyıllardır beslenme kültürümüzde var olan, lakin son zamanlarda unutulmaya yüz tutmuş doğa çocuk mamalarının, şerbetlerin, meyve ve sebze sularının hazırlanış şekli, metot ve ölçülerini sözlerle paylaşıp sağlıklı nesillere ve annelere bir katkımız olsun istedik.

      Her yemeğin pişirilme metodu, hangi mevsimde yenilip yenilmeyeceği, bitkilerin içindeki besin değerleri (vitamin, Mineral ve enzim vs.) tek tek belirtilerek, pişirilen yemeğin nelere şifalı olabileceği de kayıt altına alınmıştır. Bunları yaparken dünle bugünün bilgi birikimlerini birleştirip, ülkemizde yeni üretilen bitkileri ve sera ürünlerinin de göz önüne alarak, gelişen teknolojinin beslenmemize yaptığı artı ve eksilerini de değerlendirerek sizlerin hizmetine sunduk…
       
      Tabi ki tüm bunları yaparken, eksik yada fazlalıklarımızın olabileceği düşüncesiyle fikir ve önerilerinizi diğer baskılarda değerlendirmek üzere bekliyoruz.
       
      KOBİK olarak sizleri lezzetli yemeklere aynı zamanda sağlıklı beslenmeye; Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler kitabımızla davet ediyoruz…  (  şifalı yemekler kitabı , Ahmet maranki kozmik bilimin ışığında şifalı yemekler kitap , elmas maranki , mozaik yayınları , şifalı yamakler kitap fiyatı , ucuz şifalı yemekler  )

      AFİYET OLSUN…

      Elmas - Ahmet  MARANKİ 
      Ağustos 2009 İstanbul    

       

       
                 İÇİNDEKİLER
       
      Sağlıklı beslenme / 10
      Kozmik Beslenme tablosu / 13
      Besinlerin kalori değerleri/15
      Katkı maddeleri tablosu/17
      Osmanlı mutfağı/20
      Sağlıklı beslenme formülleri/25
      Kozmik bilimden önemli uyarılar/33
      Kanserde ideal beslenme yolları/34
      Hastalıklara karşı çocuklarımızı nasıl korumalıyız?/37
      Yaşlılık ve beslenme/39
      Vitamin, mineral ve enzimlerin kullanım şekilleri/41
      Çorbalar/46
      Ekmekler/88
      Salatalar ve soslar/94
      Zeytinyağlılar/120
      Buharda pişen yemekler/152
      Ara sıcaklar garnitürler ev yapımı makarnalar/162
      Sebze yemekleri/192
      Et yemekleri/246
      Sakatlar/266
      Turşular/274
      Balık ve sosları/276
      Tatlılar/296
      Özel şerbetler / 308
      Çocuklar için komik mama, çorba ve yemek tarifleri 326
      Bitki çayları /344
      Sebze ve meyve suları/355

       


      Mozaik yayınları, Ahmet Maranki ve Elmas Maranki tarafından yazılan Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler adlı kitabı incelediniz.

      Diğer Özellikler
      Stok Kodu9789758821365
      MarkaMozaik Yayınları
      Stok DurumuBu ürün geçici olarak temin edilememektedir.
      9789758821365
       
       

       

      PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.