Kitap Sağlıklı Yaşam Seti
Yazar Ahmet Maranki, Elmas Maranki , Mustafa Özer
Yayınevi Hayat Yayınları
Kağıt Cilt 1.Hamur ve 2.Hamur, Renkli Resimli, KIIIGGGarton kapak cilt,.6
Sayfa Ebat 1.109 sayfa, 16.5x23.5 cm
Yayın Yılı 2009, 2012, 2017
Hayat Yayınları Sağlıklı Yaşam Kitap Seti ni incelemektesiniz.
Sağlıklı Yaşam Serisi hakkında yorumları oku yup kitabın konusu, özeti, fiyatı, satış şartları hakkında bilgiyi geniş bir şekilde edinebilirsiniz.
Yaratan Rabbinin adıyla oku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır. Alak 1-2
Sağlıklı Yaşam Seti
Kozmik Detoks.
Şifalı Yemekler,
Tabiat Eczanesi
Kozmik Detoks
Sağlıklı Diyet
Ruhsal ve Bedensel Arınma
Beden Temizliği
Dünyaca ünlü bilim adamı, Stratejik Araştırmalar Uzmanı, Kozmik Bilimci, Extrasens Ahmet Maranki; son 10 yıl süre zarfında, binlerce kilometre yol kat etmiş, yurt içi ve yurt dışında yaklaşık bine yakın görüntülü konferans vermiş, katıldığı televizyon programlarıyla, radyo ve yazılı medya aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşmış ve bir milyonu aşan kitap baskılarıyla da insanlığa hitap etmiştir. İgleroterapist, Extrasens ve Biyoenerji uzmanı olan eşi Elmas Maranki ile "sağlıklı düşün, beslen, yaşa"felsefesi, günümüze mührünü vurmuş ve bir"bilinçlenme hareketi"ne dönüşmüştür.
Yazarlarımız, binlerce yıldır bilinen fakat son yüzyıllarda ekonomik kaygıların ön plana çıkışı ile unutturulan, "Kozmik Beden Temizliği-Detoks-Diyet ve Sağlıklı Beslenme, Ruhsal ve Bedensel Arınma"nın bütün pratik yollarını gösteren ve herkesin evinde rahatça uygulayabileceği metotları, bu kitapla hizmetinize sunmuştur.
Kozmik Bilim Ekibi; çağımızda salgın hâle gelen "obezite ve parazit gibi çözümsüz, kronik ve diğer rahatsızlıklardan" kurtularak, kalan ömrünüzü uzun ve kaliteli yaşamanızın yollarını "pratik ve uygulanabilir" olarak göstermek için bu eseri hazırlamıştır.
Bu kitap; mistik manada kader ömrünüzü değiştirip uzatmasa da kaliteli ve sağlıklı bir yaş almanın yollarını size gösterecek, herkesin elinde ve evinde bulundurması gereken bir el kitabı olacaktır.
Ahirette bizi kurtaracak bir eserimiz olmadığı takdirde, bu dünyadaki eserlerin öneminin olmadığı idraki ve bu kitabımızın da diğer kitaplarımız gibi insanlığa faydalı olması temenni ve duasıyla...
Kozmik Beden Temizliği (KBT)
Detoks Diyet
Ruhsal ve Bednsel Arınma
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler
Kozmik Bilim ekibi (KOBİK) aralıksız süren çalışmalarına bir kitap daha ekledi. Bu çerçevede “Yaşam Enerjisi” dizisinin beşinci kitabı olan “ Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler ” uzun çalışma ve emekler sonucu siz okuyucularla buluştu.
İnsanlığa faydalı olmak amacıyla ortaya çıkardığımız “ Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler ” isimli kitabın amacı karın doyurmak değil, sağlıklı beslenmeyi sağlamaktır. Bu hususta Tıp biliminin kurucusu ünlü hekim Hipokrat, “Yemeklerimiz ilaçlarımızdır. İlaçlarımız yemeklerimizdir” diyerek insan için bu çok önemli meseleye ışık tutar.
Kozmik Bilimin şuuruna erenler için yemekler sadece karın doyurmak amacıyla yenmez. Yemeklerin bedenimize ve ruhumuza verdiği şifası göz ardı edilmeden, tefekkür boyutu da unutulamaz.
Anadolu insanı olarak şifalı ve zengin bir yemek kültürümüz vardır. Orta Asya’dan başlayan göçlerden Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu’ya dayanan bu zengin kültürün ürünü yemeklerimiz bütün dünya milletleri tarafından da çok beğenilmektedir.
Siz hiç, “Anadolu’nun yemekleri neden bu kadar çok beğenilir? Dünyanın en zengin mutfağı neden bize ait?” diye hiç düşündünüz mü? Unutmayalım ki bizim yemek kültürümüz dünyada eşi benzeri olmayan bir yemek kültürüdür.
Zikredilen bilgiler ışığından yola çıkan, Ahmet Maranki ve Elmas Maranki liderliğindeki Kozmik Bilim (KOBİK) ekibi, Anadolu’nun değişik yörelerinde yüzyıllardır bilinen ve insanımız için sağlık ve şifa kaynağı olan yemekleri bir araya getirdi.
19 Mayıs Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Executive Şef Sedat Çat ustanın güzel mutfak uygulamalarıyla da süsleyerek göz ve damak zevkinize uygun hale getirdiğimiz Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler kitabı, Türk kültüründe örneği olmayan bir kaynak eser niteliği taşımaktadır.
Satışları milyona varan “Yaşam Enerjisi, Masajla Mucizevî Tedaviler, Noktalarla Mucizevî Tedaviler ve Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler kitaplarından sonra hazırlanan bu eser, sağlıklı beslenmek ve yediğinden şifa bulmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir nitelik taşıyor
Değerli Kozmik Bilim takipçileri;
“Yaşam Enerjisi” dizisinin 5. Kitabıyla sizlerleyiz. “ Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler kitabımız uzun çalışmalar ve emekler sonucu ortaya çıkan bir eserdir. Yaptığımız araştırmalar ve bilgi birikimimizi bazı örneklerle pekiştirmek gerekirse, tıp bilimin kurucusu ünlü hekim Hipokrat’ın “Yemeklerimiz ilaçlarımızdır. İlaçlarımız yemeklerimizdir.” sözü ile bize ışık tutmalıdır.
Yemekler sadece karın doyurmak amacıyla yenmemeli, bedeniniize ve ruhumuza verdiği şifası göz ardı edilmeli ve tefekkür boyutu da unutulmamalıdır. Şifalı ve zengin yemek kültürümüz Orta Asya’dan başlayan göçlerden, Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu’ya dayanır. “ Anadolu’nun yemekleri neden bu kadar çok beğenilir? Dünyanın en zengin mutfağı neden bize ait?” diye hiç düşündünüz mu? Unutmayalım ki bizim yemek kültürümüz dünyada eşi benzeri olmayan bir yemek kültürüdür.
Bu bilgilerin ışığında yola çıkarak, Kozmik Bilim (KOBİK) ekibi olarak ine ilke imza atmaya hedefledik. İnsanlığa faydalı olmak amacıyla ortaya çıkardığımız “Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler” eserimizin asıl amacı karın doyurmak değil, sağlıklı beslenmeyi şiar edinmektir.
Anadolu’da şifalı yemek zenginliğinin en önemli sebebi yüzyıllardır gelen yemek kültürü yanında ekoloji ve iklimdir. Ülkemizde tespit edilebilen yaklaşık 10 bin çeşit üzerinden endemik bitkiye ev sahipliği yapar. Diğer dünya ülkelerinde olmayan bitki çeşitliliğimizle farkımızı açıkça ortala koyaktayız. Verimli iklim şartlarıyla yetişen şifalı bitkiler Türk insanının misafirperverliği birleşince ortaya sanat eseri denilebilecek nitelikte yemekler çıkar.
Türkler İslamiyet’tenönce de sonra d misafirperverliğiyle bilinen bir millettir. “Misafir on rızıkla gelir, birini yer dokuzunu bırakır.” Gibi özdeyişler bu özelliğimiz tüm açıklığıyla gözler önüne sermektedir.
Misafirperverliğimiz; azami lezzet ve estetik kaygısıyla birleşince, sofralarda yapabileceğimiz en iyisini ortaya koymaya bizi sevk eder. Günümüzde ise fast food denilen hazır gıda ayak üstü yemekler olduğu sürece sofralarda ziyafetten söz etmek imkansız hale gelmiştir. Oysa yemek yemek bir sanattır. Emek verilerek hazırlanan yemek törenle ortaya çıkarılır.
İslam kültüründe misafiri rahatsız etmeyecek kalitede ve zengin yemek çeşitleriyle sofralar hazırlamak gelenek haline gelmiştir. Çok uzun yıllar yemek kültürünü geliştirdiğimiz için sebzeler arası kombinasyon keşfetmişizdir.
Sindirimde problem yaşatmayacak birbirinle uyumlu tarifler oluşturulmuştur. Dolayısıyla sağlıklı beslenme uzmanlarının günümüzde bahsettikleri beslenme kuralları o devirlerde kendini göstermiştir. Örneğin; sindirim sistemi için en ideal başlanğıç çorbadır. Çorba kültürü sadece Türklerde ve İslam kültüründe mevcuttur. Diğer bir örnekse; zeytinyağlı yemekler le et yemeklerinin aynı anda tüketilmemesidir.
Yemek çeşitlerimizde şifa özelliği olan gıdalar kültür olarak diğer kuşaklara aktarılmıştır. Bunun bir okulu yoktur. Bizde atalardan bize geçen bir yemek kültürü ve eğitimi vardır.
Bu kültür şifalı yemek tariflerinin günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bu sebeple “Türk Yemeklerinin Tamamı Şifalıdır” diyebiliriz. Anadolu’da her köyde doktor yoktur. Her ailede anneanneler evin doktoru gibi yemek hazırlayarak tedavi yöntemleri geliştirmişlerdir.
Örneğin; öksürük ve solunum yolları hastalıklarından anneler, çocuklarına köye yetiştirilip kesilen tavuğun suyuna çorba yapar ya da çorbaya nane ve limon sıkıp, acı biber eklerler. Burada amaç çocuğun karnını doyurmak değil, kısa sürede iyileşmesini sağlamaktır.
Başka bir örnekte; ishal olan çocuğa bol sumaklı salata yapıp yedirilir, kabız tedavisinde de gül yapraklı yemekler ve sinameki tercih edilir. Bu çeşit tevdi yöntemlerine günümüzde “Koca karı” ilacı denmektedir. Oysa ki “Koca karı” ilacı “koca karya” kelimesinden türemiştir. Kayra bölgesinin zeytinyağı ağırlıklı olan şifalı yemekleri, tedavi edici özelliğiyle ilaç adını almıştır.
Bitkisel tedavinin tarihçesine bakıldığında, dünyanın en eski bitkisel tedavisiyle ilgili ilk ya da Anadolu’da rastlanmıştır. “Anadolu yemek kültürüyle tedaviyi öğrendim.” Diyen ünlü hekim Diaskorides, Anadolu halkından öğrendiği bilgilerle ününü tüm dünyaya duyurmuştu.
Ülkemizde Bolu, Mengen, Kastamonu gibi yörelerden çıkan usta aşcılar sayesinde lezzetli tariflerimiz nesilden nesile aktarılmaktadır. Kitabımızı hazırlarken 150 ye yakın yemek çeşidini atamızdan günümüze taşıyan bireyler olarak, bu birikimimizin yanında yılda iki defa tertiplenen “Kozmik Beden Temizliği Ruhsal ve Bedensel Arınma” kamplarımızda sağlıklı beslenme konusunda özel olarak yetiştirilen ve dünyanın her yerinden gelen misafirlerimize hizmet veren 19 Mayıs Profesyonel Aşcılar Derneği Başkanı Executive Şef Sedat Çat Usta’nın güzel mutfak uygulamalarıyla da göz ve damak zevkine hitap ederek, Türk kültürüne örneği olmayan bir kaynak eser bırakmayı düşündük.
Türk toplumunda özellikle son yıllarda yaygınlaşan sağlıksız beslenme başta çocuklarımız olmak üzere hepimizi esir almış durumda. Bu sebeple bizler de öncelikle çocuklarımızı düşünerek yüzyıllardır beslenme kültürümüzde var olan, lakin son zamanlarda unutulmaya yüz tutmuş doğa çocuk mamalarının, şerbetlerin, meyve ve sebze sularının hazırlanış şekli, metot ve ölçülerini sözlerle paylaşıp sağlıklı nesillere ve annelere bir katkımız olsun istedik.
Her yemeğin pişirilme metodu, hangi mevsimde yenilip yenilmeyeceği, bitkilerin içindeki besin değerleri (vitamin, Mineral ve enzim vs.) tek tek belirtilerek, pişirilen yemeğin nelere şifalı olabileceği de kayıt altına alınmıştır. Bunları yaparken dünle bugünün bilgi birikimlerini birleştirip, ülkemizde yeni üretilen bitkileri ve sera ürünlerinin de göz önüne alarak, gelişen teknolojinin beslenmemize yaptığı artı ve eksilerini de değerlendirerek sizlerin hizmetine sunduk…
Tabi ki tüm bunları yaparken, eksik yada fazlalıklarımızın olabileceği düşüncesiyle fikir ve önerilerinizi diğer baskılarda değerlendirmek üzere bekliyoruz.
KOBİK olarak sizleri lezzetli yemeklere aynı zamanda sağlıklı beslenmeye; Kozmik Bilim Işığında Şifalı Yemekler kitabımızla davet ediyoruz…
AFİYET OLSUN…
Elmas Ahmet
MARANKİ
Ağustos 2009 İstanbul
Tabiat bir eczanedir.
Hindistan, Çin, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın her tarafında.sağlığını önemseyenler yeniden toprağa, doğaya ve doğallığa dönmeye başladı.
Bu kitapta;
Bitkilerin şifasını, yan tesirini, zararını, yöresel ve Latince isimlerini, bitkilerle ilgili ayet ve hadisleri, Lokman Hekimin tecrübelerini, Osmanlı'nın uygulamalarını, Doğu - Batı tebabetini, üniversite çalışmalarını ve halkımızın yaşadığı tecrübeleri bulacaksınız.
Bitkiler; gövdesi, yaprağı, çiçeği, meyvesi, kokusu ve tadı ile bilinirler. Tabiat Eczanesi'ndeki resimlerde bitkilerin koku ve tadını veremedik, fakat onları da tavsiye bölümünde yazdık. Bu kitap elinizdeyken; dinlenirken, piknik yaparken, bahçede çalışırken gördüğünüz şifalı bitkileri toplayabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İlk baskısını 1998 yılında yapılan ve şu ana kadar 300.000'i aşkın okuyucuyla buluşan Tabiat Eczanesi'ni yeni yüzüyle siz değerli doğa dostlarına sunmaktayız.
Sağlıklı ve huzurlu bir yaşamın öncelikle beslenme şeklimize bağlı olduğunu unutmayalım.
Şifalı bitkileri alternatif olarak değil,
modem tıbbın tamamlayıcısı olarak değerlendirmeliyiz.
Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
Onsekizbin Alemi yaradan ve hepsini Eşrefi Mahluk olan insanın emrine müssahhar kılan, nimetlerinin şükrünü eda edemeyen bizlere de Rahman ismiyle tecelli edip merhamet buyuran Rabbü’l Alemin’e hamd ve şükürler olsun.
Allah (c.c)yeryüzünde olan her şeyi babamız ve ilk elçi olan Adem Aleyhisselam’a Kur’an’ın ifadesiyle öğretmiştir. Bu yol göstericilik ve rehberlik bütün Peygamber Aleyhimüsselam vasıtasıyla devam etmiştir. Bunlar insanları sapıklıktan kurtaran ilahi kurallarının yanı sıra, hayatlarını sıhhat içinde sürdüren tavsiyeler ve hastalıktan kurtulma reçeteleri de olmuştur. ilahi Emir ve yasaklarla beraber birçok nebiyi insanoğluna ulaştıran Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun. Temiz pak, seçilmiş Peygamberlere salavatlar hediye olsun. Levlake levla Efendimiz ve Ali Beytine Salavatlar’ın en güzelleri hediye olup yoluna canlar feda olsun.
Yine bu bitkilerin dillerinden anlayıp onları insanoğluyla tanıştıran bu ilmin yayılmasına vesile olan Abid ve Fazıl Allah dostları na hürmet, hizmet ve saygıların en eftali görevimiz olsun.
Tabiatı eczane olarak yaradan Rabbim, bir hastalık için binlerce çeşit bitki ve meyve yaratmış. Yazın susuzluk giderici, kışın direnç artırıcı antibiyotik olan bitki ve meyveleri bize lütfetmiştir.
Kimya ilminin ilerlemesi, tiryakların aktif maddelerinin tesbit edilmesi ve çok üretip çok kazanma hırsı, hastaları kimyasal çöplük haline getirmiştir. Halbuki topraktan yaratılan insanoğluna, yine toprak vasıtasıyla temel gıdaları ve derdinin dermanı verilmiştir.
Ayı, Mars’ı neredeyse Güneş’i keşfe çıkan insanoğlu hala insan vücudunu keşfedememiş, en ince kılcal damarların film gibi izlendiği feza çağında sivilce gibi basit bir hasalığın bile ilacı bulunamamıştır.
Sizden istirhamımız mutlaka uzmanına güzelce bir teşhis koydurduktan sonra, bitkileri doğal olarak kullanmaya başlamanızdır. Teşhisi koydurturken bu nereden kaynaklanıyor sorusuna cevap arayın. Bir egzamayı kremle geçirmeye kalkışmayın. Bunun kökünü kazıyacak tedaviyi bulun.
Hastalıkların herbirinin birçok kaynağı olabilir. Komşunuz mesela basur hastalığına incir yemiş iyi olmuş olabilir. İyilik timsali insanımız başkasının da o dertten kurtulmasını ister ve kullandığı ilacı tavsiye eder. Siz kullanırsınız fakat fayda vermez. Ümidinizi yitirmeyin. Belki sizin hastalığınız başka bir organdan kaynaklanıyor, belki de hastalığımız çok ilerlemiş uzun süre tedaviniz gerekiyor olabilir. Başka formülleri deneyin. Perhizsiz tedaviyi unutun.
En güzeli insan makinesinin çalışmasını biraz düşünün. Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnetlerini yeme, içme, uyuma, misvak, V.S. yaşayın, hastalıklardan korunmaya gayret edin. Sıhhati korumak, tedavi olmak için koşturmaktan hem daha akıllıca, hem daha ucuz bir yoldur.
Bu eserde tabiatın bir eczane olduğunu ispatlamaya gayret ettik. Sadece kavak ağacıyla bile birçok hastalığımızı geçebileceğini tesbit ettik. Bir otun birçok hastalığa şifa olması, bir hastalık için binlerce otun mevcut olması kafanızı karıştırmasın, bu Yüce yaratıcının bir Azametidir. İçindekiler maddesine bakın, mesela kabızlığı önleyen otların hepsinde müsilaj (sümüksü, helme, madde) vardır. Allah’a cc verdiği tüm bu nimetler için ne kadar şükretsek azdır.
Mustafa ÖZER
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 9786055365696 |
Marka | Hayat Yayınları |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
9786055365691