Kerbelanın Hesabı  Ahmet Lütfi Kazancı

Fiyat:
200,00 TL
İndirimli Fiyat (%32,5) :
135,00 TL
Kazancınız 65,00 TL
Havale / EFT:
130,95 TL
Aynı Gün Kargo

Kitap              Kerbalanın Hesabı
Yazar             Ahmet Lütfi Kazancı
Yayınevi          Ensar Neşriyat
Kağıt - Cilt      2.Hamur - Karton Kapak
Sayfa - Ebat   368 sayfa - 13,5x19.5 cm




 

Ahmet Lütfi Kazancı nın Kerbala’nın Hesabı kitabı nı incelemektesiniz.
Ensar Neşriyat Kerbalanın Hesabı kitabı hakkında yorumları oku yup kitabın konusu, özeti, fiyatı, satış şartları hakkında bilgiyi geniş bir şekilde edinebilirsiniz.
 
Yaratan Rabbinin adıylaoku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır. Alak 1-2

 
 
  TAKDİM
 
Sevgili Okuyucularım,

Elinizdeki kitap, Rasulü Emin (s.a.v.) Efendimizin gözlerinin nuru Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbelâdaşehit edilmelerinden sonraki siyasi hayatla ilgilidir.

Emeviler, Sevgili Peygamberimize en yakın olan bir insanı şehit etmekle Bedirde öldürülen müşrik amcalarının, dayı ve kardeşleri­nin, oğullarının intikamını almış bulunmaktadırlar. Pek tabii olarak bugünün bir de yarını olacağını, Peygamber soyuna indirilen dar­beler için özel bir mahkemede ifade verecekleri konusunu gündeme getirmemişlerdir. Bundan böyle Hilafet Makamına göz dikebilecek kimsenin kalmadığını görmekle mutludurlar.

Onlara göre hilafet, Emevi soyunun ezeli ve ebedi hakkıdır. Bu hakkı Emevi soyundan alma derdine düşenlerin defterleri dürülmeli, itaat etmeyenin cezası verilmelidir. Nitekim Hüseyin ve arkadaş­ları, bu kanuna uymamış, cezalarını bulmuşlardır.

Peki, Emeviler, gerçekten bu makama layık insanlar mı idiler?

Kesinlikle hayır. Çünkü Rasulullah Efendimize Halife olmak gerçek anlamıyla ciddi bir iştir. Ona Halife olabilmek insanın uy­kularını kaçırmalı, onun sünnetinden ayrılıvermekten ateşe düşercesine korku duyulmalı, hedef daima Nebiler Serveri Efendimizin çizdiği o mübarek ve nurlu yolda yürümek olmalıdır.
 
Biz Emevi soyundan gelen ve -hâşâ- Server-i Enbiya Efendi­mizin Halifesi sıfatıyla saltanat koltuğuna oturanlarda, "Rasulullah Efendimizin Halifesi" olma sorumluluğunu göremedik. Bu sebeple, hiç biri hakkında "Hazret" tabirini kullanamadık. Dileyen kullanır, bu da önemli bir şey değildir. Bir insandan bahsederken isminin önüne "Hazret" kelimesinin konulması, o zatın derecesini yükselt­mez, Şu var ki Hazret denilen şahsın bu tazim ifadesine uygun olup olmadığını tayin etme hakkı Yüce Rabbimize aittir.[1]

Sevgili Peygamberimizin devrinde yaşayan Müslümanlardan bir kısmı, tahminlerin, hayallerin ötesinde güzel güzel mertebelerin sahibi olmuşlardır. Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer gibi.

Bir kısmı da siyasi sahada sivrilmişlerdir. Bu sebeple insanlar, özellikle onlar için "Hazret" tabirinin kullanılmasını şart olarak dü­şünür ve öyle konuşulup yazılmasını isterler. Onların isimleri söyle­nirken bu tabirin kullanılmaması edepsizlik, saygısızlık olarak de­ğerlendirilir. Halbuki yine Ashab-ı Kiramdan olup da onları fersah fersah gerilerde bırakan bir kısım insanların isimleri Hazret tabiri kullanılmadan söylenir. Bu ise kimsenin umurunda değildir. Enes b. Malik, Cabir b. Abdullah el-Ensari, Üseyd b. Hudayr, Übeyy b. Kâ'b, Muaz b. Cebel, Ebu Talha, Ümmü Süleym, Esma bt. Umeys ve benzeri sahabiler gibi. Kimse ağzını açıp, "Neden Enes b. Malikin ismini söylerken "Hazret" demedin, demeyi aklına bile getirmez. Kaldı ki Enes b. Malik, hazret denilmedi diye fırtına koparılanların yüzlercesinden daha ötede bir değerin sahibidir.
Kısacası bu kitapta mesela Yezid için, Mervan için, "Halife" ta­birini içimizden gelmediği için kullanmadık, onlar hakkında Hilafet yerine "Saltanat" tabirini uygun gördük.
 
Emevi soyunun "Solmayan Gülü, Rasulullah Efendimizin ger­çek Halifesi ve İslâm'ın Adalet Güneşi" olan Ömer b. Abdülaziz Haz­retleri bu hesabın dışındadır. Yüce Rabbim ona kandım deyinceye kadar, tekrar ve tekrar "Yeter Allah'ım razıyım" deyinceye kadar rah­met eylesin. Onu, seven kullarına şefaatçi yapsın.

Bu kitabın ulaşmak istediği hedef, gerçek anlamıyla Hazret, gerçek anlamıyla büyük, gerçek anlamıyla Rasulullah Efendimizin Halifesi olan Ömer b. Abdülaziz Hazretleridir. Ancak sıra ona gelin­ceye kadar saltanat koltuğuna oturan Yezid, Genç Muaviye, Mervan, Abdullah b. Zübeyr, Abdülmelik devirleri belli ölçüler içinde ele alınmış, Kerbelâ'nın hesabını sormak için mücadele veren Muhtar b. Ebî Ubeyd es-Sakafî ve Tevvâbûn hareketi anlatılmaya çalışılmıştır.

Acı olan nedir?...

Acı olan, Hz. Hüseyin için gözyaşı dökmesi, "Hüseyin'i öldür­menin de bir hesabı vardır ve olmalıdır," demesi beklenen insan­ların, üzerlerine konan bir sineği kovalamak için sarfettikleri çaba kadar olsun bir gayreti esirgemeleridir. Sanki Kerbelâ'da bu uğursuz ve lanet kokan olay, hiç yaşanmamış ya da orada Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının defterleri dürülmekle kendilerine bir bakıma hizmet edilmiştir.

Kerbelâyı takip eden günlerde Mervan'ın, oğlu Abdülmelik'in bu cinayeti işleyenlerin peşlerine düşmelerini, "Peygamber soyuna yapılan katliâmın sorumluları gelsin, görelim" demeleri beklene­mezdi. Çünkü onlar zaten Emevi türküsü söyleyenlerin öncülüğü­nü yapıyorlardı, Ehl-i Beyt-i Rasul ile ilgili bir kaygıları olamazdı. Ama Abdullah b. Zübeyr gibi elinde imkânları olan, İslâm Âleminin yüzde doksanı kendisine yönelmiş durumda olan bir insan, "Neler oluyor?... Benim Peygamberimin soyunu tüketme hakkını kimden alıyorsunuz?..." demeyi bir türlü akledememiştir.
 
Muhtar b. Ebî Ubeyd es- Sakafi, Nebiyy-i Muhterem (s.a.v.) Efendimizle soy bağı bulunmayan bir kişi idi. Ayrıca geçmişi itiba­riyle de soru işaretleriyle çevrili bir insandı. Bu iş ona kalmamalı ya da ona varıncaya kadar bu görevin talipleri bulunmalıydı, buluna­madı. Üzülecek bir durum olsa bile yaşanan gerçek bu ...

Evet, Hz. Hüseyin'in ve arkadaşlarının hesabı, Muhtar tarafın­dan sorulmuştur. Ancak bu hesap sorma, bugünün insanının anladı­ğı manada değildir ve olmamalıdır. Yüce Rabbimiz, "Bir kötülüğün karşılığı onun dengi olan bir kötülüktür. Kim ıslah yolunu tutar ve hakkından vazgeçerse onun ecri Allah'a aittir" buyurmuştur.[2]Bu ilâhî hükmün gereği olarak bir tokat vurana, aynı ölçüde bir to­kat vurma hakkı meşru ölçüler içinde tanınmış bir haktır. Bir tokat karşılığında tekmeler, tokatlar birbirini takip ederse bu "İslâm'ın ta­nıdığı ceza" olmaz, haksızlık ve zulüm olur.
 
Bundan sonrası için Yüce Rabbim izin verirse Ömer b. Abdülaziz Hazretlerini ve Rasulü Emin Efendimizin, yaşayarak öğ­rettiği edeb ve ahlakı anlatmaya çalışacağız.
 
Okuyanlardan dua bekliyor, dua edenlerin amel defterlerini salih amellerle doldurmasını Yüce Rabb'imden niyaz ediyorum.( kerbala’nın hesabı, Ahmet lütfi kazancı, ensar neşriyat, Ahmet lütfi kazancı kerbela )
 
Ahmed Lütfi Kazancı
 
 
Ahmet Lütfi Kazancı Kerbala’nın Hesabı kitabı nı incele diniz.
 
[1]-Hazret ifadesi, bugün dilimizde pek yaygın olan "Sayın" kelimesinin karşılığıdır. Belli bir mevki ve makamı işgal edenlerin isimleri söylenirken sayın kelimesinin söylenme şartı vardır. Ancak o kişilerin gerçekten saygıdeğer oldukları ya da olmadıkları tartışılabilir. Şahsen inancım şudur: Nice ayakkabı boyacısı, nice hamal, nice çöpçü vardır ki, sayın denilmeyince isimlerinin söylenmesi caiz olmayanların yanında gerçek anlamıyla saygıdeğer kişilerdir. Hazret kelimesinde, "sayın" kelimesine ilave olarak, halkın zihninde oluşan bir manevi duygunun gizli olduğunu söylememiz gerekiyor. Kur an ve hadislerde "Hazret" kelimesinin geçtiğini bilmiyorum.
 
 
[2]-Şûra suresi, 42/ 40. Not: Aynı durum, Nahl suresi 16/ 126 ayetinde de anlatılır ve "Şayet ceza vermek isterseniz, size yapılan haksızlığın ve fenalığın misli ile ceza verin. Fakat şayet sabrederseniz biliniz ki bu davranış sabredenler için elbet daha hayırlıdır," denilir.
Diğer Özellikler
Stok Kodu9786059991421
MarkaEnsar Neşriyat
Stok DurumuVar
9786059991421
En yeni ürünler
Güvenli teslimat
Kampanyalı ürünler
Piyasadaki en iyi fiyat

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.