• Tüm Kategoriler
    • Anlaşmalı kargo firmamız MNG kargo dur. 

      Virüs Salgını nedeniyle, özellikle TESLİMATTA KAPIDA ÖDEME Şekliyle yapılan alımlarda ufak tefek teslimat sorunları yaşasak ta, genel itibariyle STOKLU çalıştığımız için GÖNDERİMLERİMİZ devam etmektedir. Havale veya kredi kartı ile alımlarda sorun daha az yaşanmaktadır.

      AYRICA PEŞİN FİYATINA VADE FARKSIZ 3 TAKSİT LE ALIŞVERİŞ BAŞLAMIŞTIR. 



       

      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız

      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız
      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız
      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız
      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız
      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız
      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız
      Görsel 1
      Görsel 2
      Görsel 3
      Görsel 4
      Görsel 5
      Görsel 6
      Fiyat:
      40,00 TL
      İndirimli Fiyat (%45) :
      22,00 TL
      Kazancınız 18,00 TL
      22.00 www.goncakitap.com.tr
      5,50 TL'den başlayan taksit seçenekleri için tıklayın.
      Aynı Gün Kargo
      Sepete EkleSatın Al
             Stoktan Kargo 

      Kitap                 Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı
      Yazar                H. Güler Vural
      Yayınevi            Elit Kültür Yayınları
      Etiket Fiyatı     40 TL 
      Kağıt - Cilt        1.Hamur Kuşe kağıt  -  Ciltli, Renkli resimli
      Sayfa - Ebat     472 sayfa - 17x24 cm
      Yayın Yılı           2009
      ISBN              
      9789944995412
       
       
      Elit Kültür Yayınları, H. Güler Vural tarafından yazılan Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı adlı kitabı incelemektesiniz.
      Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı kitabı hakkında yorumları oku yup kitabın konusu, özeti, fiyatı, satış şartları bilgiyi geniş bir şekilde edinebilirsiniz.
       
      Yaratan Rabbinin adıyla oku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır.  Alak 1-2
       


             Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı


      Tamamen renkli, kaliteli, tam 472 sayfalık, kolay kullanımlı bir yemek ve tatlı kitabı nı takdim ediyoruz.

      Bu kitap, ev hanımlarını ve Türk Mutfağını öğrenmek isteyen herkesi hayran bırakacak.

      Kitabımızda, tüm çorba, sulu yemek, kebap, köfte, tavuk, balık, pilav, makarna, börek, pasta, kurabiye,tatlılar, salatalar, turşu,reçel, hoşaf, komposto tariflerini pratik ve uygulamalı olarak bulacaksınız. Kesinlikle kitabımızı gördükten sonra, "İşte aradığım nefis yemek kitabı budur" diyeceksiniz.

      Yemek uzmanı H. Güler Vural, " Yemek tarifleri me güvenebilirsiniz. Her zaman en lezzetli yemek tariflerini bu kitapta bulabilirsiniz. Yeme içme önemlidir. Hayatta kalma ve beslenmenin ötesinde özellikle bugün sosyal statüyü de belirlemektedir. Siyasi ve ticari en önemli konular ile düğün, dernek gibi sosyal faaliyetler hep yemek programları ile süslenmektedir." diye konuştu.
       
                       
                               ÖNSÖZ

       
      Neden, niçin ve nasıl bir yemek kitabı?
       
      1-Yeme içme önemlidir. Hayatta kalma ve beslenmenin ötesin­de özellikle bugün sosyal statüyü de belirlemektedir. Siyasi ve tica­ri en önemli konular ile düğün, dernek gibi sosyal faaliyetler hep ye­mek programları ile süslenmektedir.
       
      2-Hastalıklardan korunmanın bir yolu beslenmeden geçmekte­dir. Tabiat ve özellikle yiyecekler insanoğlu için adeta bir eczane gi­bidir. Öte yandan günümüzde suni katkılı gıdalar çoğalmıştır. Bu yüzden de yeme ve içmeyle ilgili hassasiyet artmıştır. (Denetim dışı yüksek kalori, horrmonlu yiyecekler faydadan çok zarar vermektedir.) Demek sağlık için bu konu fevkalade önemli hale gelmiştir.
       
      3-Lezzetlerin çeşitlendiği günümüzde "kalbe giden yol mideden geçer" sözü pek çok muhatap bulduğu için yemekler gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. ( İyi bir yemek kitabı, genç kızların vazgeçilmez çeyizi haline gelmiştir.)
       
      4-Yeme-İçme ile ilgili eski kültürümüz; farklı sır, tecrübe ve san'at harikalarıyla üslüdür. Yani zengin kültürümüzün bir kolu mutfaktan geçmekte idi. Diğer bir ifade ile yemek kültürümüz; tıpkı hat, ebru, çini, kilim gibi el sanatlarımızın zenginliğinde idi. Bugün onların tesbiti, tekrar dirilmesi ve tekâmülünü sağlayacak adımların atılması için ülkemizde orijinal yemek kitaplarının yayılması gerek­mektedir. İşte bu konuda biz de bir adım atmak istedik. Tariflerimizi yaparken, Türk insanının damak zevkine uygun olması ilk hareket noktalarımızdan biri oldu.
       
      5-"Rezzak ve rızık" konularının anlaşılması için dahi yemek kitapları gereklidir. (Özellikle bu konuda tefekkür boyutuna katkıda bulunmak istedik.)
       
      6-Eskiden toplumumuz, üzerinde yaşadığı coğrafya ve iklime uy­gun meyve, sebze ve tahıl yönünden değişik ama kısıtlı imkânlara sahipti. Bugün bu şartlara ilâveten alım gücü ve temin imkânları ila­ve olmuştur. Dolayısıyla yemeklerimiz daha da çeşitlenmiştir. Bugün bu konu eğitim kurumlarımız ve aile çevrelerinde anlaşılmaya baş­lamış, yani mutfak zenginliğimizin tesbiti bir ihtiyaç olmuştur. ( Bu kitapta Doğu'dan Batı'ya örnekler sunduk.)
       
      7-Dengeli beslenme için yemek plânı (menü), bunun için de ye­mek tariflerine ihtiyacımız kaçınılmazdır. (Elbette çok zengin yiye­cekler ile doğru beslenme ayrı ayrı şeylerdir. Yeme ve içmede; vita­min, protein, karbonhidrat, kalsiyum vs. yönünden ihtiyaç önemli­dir. Bu yüzden isabetli bir sofra bilgisi, yemek bilgisi ile içiçedir.)
       
      8-Yemek pişirmek kadar; servisi, sofra düzeni ve yemeğin sunul­ması da önemlidir. Bir kaç basit ayrıntı, yemeğin görüntü ve tadını zenginleştirecektir. Bu ihtiyaç da resimli yemek kitabının önernini ortaya koymaktadır. ( Fotoğraflarımız tamamen orijinaldir. )
       
      9-Yemek kitabı neticede yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlama şu­uru kazandırmak için yazılmalıdır.
       
      a-Önce göze, sonra damağa ve nihayet mideye hitap eden lezzet­li yemekler hangi insanda yaşama zevkini artırmaz ki? Hayattan zevk almasını unutan kişiler, lezzetli yemeklerle yeniden yaşama gü­cü ve zevki kazanabilir. Bu açıdan da yemek kitapları önemlidir.
       
      b-Yemeklerin ekonomik olması açısından da tesbitlerinin yapıl­ması önemlidir. ( Malzemelerin kolay temin edilip bulunabilmesi ve tariflerin kolayca uygulanabilmesi için anonim bilgilerin kitaplara aktarılması lüzumludur.)
       
      Önemine inandığımız bu çalışmayı takdir ve tenkitlerinize sunu­yoruz. Faydalı olması dileğiyle afiyetli günler dileriz.
       
      Editörden
       
       
                        TEŞEKKÜR
       
      Efendim!...
       
      Dost ve yakınlarımın teşvikleriyle bu kitabı hazırlamaya karar verince; denenmiş yemekler yaz­mayı amaç edindik. Tamamına yakın kısmını bizzat denedim. Ancak bu kadar yemeği dene­mek kolay olamazdı. Dostlarım destek ve yardımlarıyla hep ya­nımda oldular. Fotoğraflar uygu­lamalara ait olduğu gibi, tarifler de test edilmiş olduğu için, gönül huzuru içinde sunuyorum.
       
      Burada isimlerini saymaya imkân olmıyan kıymetli dostları­ma, yardımlarını esirgemiyen  yengem Canan Aksoy'a, Sevgili yeğe­nim Handan'a, ma­nevi kızım Hülya Alp'e, teşvikleriyle bana heyecan veren, denemeleriyle gö­rüntü sağlıyan  Süheyla Yılmaz, orijinal tarifleriyle  yardımcı olan Saime Sertbaş, Remziye Dingiloğlu, Ayşe Esenkal, Müşerref Kaya, Neş'e Erşenkal, Nermin Turcan, Gülsenem Demirci, Asiye Demir­ci, Ayşe Baysal, Aysel Kahra­man, Güler Kıdeş, Sabite Şahin, Hatice Dikmen, Hatice Eren, Na-hide Aksoy, Necibe Yeşildağ, Fat­ma Çalışkan, İnci Akyar, Münev­ver Doğan, Nurgül Ersönmez, Febiha Şedele, Saliha İmik Ha­nımefendilere, teşekkür ve min­net duygularımı sunuyorum.
       
      Diyet yemekleri ile ilgili katkı­larından dolayı da çok kıymetli dostum ve doktorum Prof. Dr. Fatma Sevil Ozan ile kıymetli Di­yetisyenim Ayşe Özkarabulut Hanımefendilere teşek­kürlerimi sunuyorum.
       
      Kitabın ilerde­ki baskılarının tekâmülü için; herkesin,  bil­hassa dostları­mın tenkit  ve uyarılarını umar, sağ­lıklı günler dilerim. ( Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı , H. Güler Vural , Elit Kültür Yayınları, ucuz yemek kitabı , güler vural yemek tarifleri )
       
      H. Güler VURAL


      Acılı turşu (Maraş)         
      Acı biber sosu (Adana)
      Acıbiber soslu kanepe  
      Acılı yağ                             
      Açma
      Adana çorbası
      Akıtma
      Alışveriş ve yiyecekler
      Ahşverişde pratik bilgiler
      Alışverişte dikkat edilecek
      hususlar
      Ali Nazik yemeği
      Alman pastası
      Amber reçeli
      Amerikan salatası
      Anah-kızlı yemek (Adana)
       Antep fıstıklı kurabiye
      Arap aşı çorbası
      Armut tatlısı
      Arnavut böreği
      Arnavut ciğeri
      Asita
      Aşure
      Ay kurabiyesi
      Ayranlı yaprak sarması
      (Malatya)
      Ayva jölesi
      Ayva kompostosu
      Ayva marmelatı
      Ayva reçeli
      Ayva tathsı
      Badem veya limon salçalı
      palamut
      Baharattı sirke
      Baharattı yağ
      Bahçıvan dana filetosu
      Bakla sarması (Yozgat)
      Baklagiller
      Baklagiller hakkında pratik
      bilgüer
      Baklava
      Bahk buğulama
      Bahk haşlama
      Bahk ızgara
      Bak kızartma
      Balık sosu (limon salçası)
      Balık yemekleri hakkında
      pratik bilgiler
      Banak (İsparta)
      Barbunya pilaki (Soslu)
      Bat (Tokat)
      Bebe bisküvüi pasta
      Benmari
      Bernes sos
      Bersen kurabiyesi
      Beşamel sos
      Beşamel soslu karnabahar
      Beşamel soslu makarna
      Beyin haşlama
      Beyin tava
      Beze
      Bezelye sotesi
      Bezelyeli pirinç pilavı
      Biber kızartması
      Biber sosu (Gaziantep)
      Biberiye (Arnavut biberi)
       Biberli et yahnisi (Siirt)
       Biftek fırın
      Birkaç kışlık hazırlık
      Bisküvüi havuç tatlısı (cezerye).
      Bohça tatlısı
      Boşnak mantısı
      Boza
      Brüksel lahanası salatası
      Buğday çorbası
      Buğu kebabı
      Buğulama
      Buhara püavı
      Bukegarnili haşlama et
      Bulgur borani (Urfa)
      Bulgur pilavı
      Bulgur ve keşkek yemekleri
      Bulgurlu köfte
      Bumbar (işkembe)dolması
      Burmalı bulgur köftesi
      Buzdolabının temizliği
      Cevizli kereviz salatası
      Cevizli kurabiye
      patates püreli kanepe
      patates püresi
      Cevizli-kıymalı börekCiğer kavurması (Urfa)
      Ciğer toplamas ı (Siirt)
       Ciğer yahnisi (Siirt)
      Ciğerli makarna
      Çanak köfte
      Çanakkale mantısı
      Çanakkale topları
      Çarşaf böreği
      Çatal
      Çay bisküvisi
      Çaylı kek
      Çemen
      Çemenli kanepe
      Çerkeş tavuğu
      Çerkez çorbası
      Çeşitli soğuk içecekler
      Çılbır
      Çiçek böreği
      Çiğ börek
      Çiğ köfte (Urfa)
      Çiğ köfte salatası
      Çikolatalı Sos
      Çikolatalı veya kakaolu dondurma410
      Çilek kompostosu
      Çilek reçeli
      Çilekli dondurma
      Çilekli krema
      Çilekli Muhallebi
      Çilekli süt
      Çim tatlısı
      Çoban salatası
      Çorbalar
      Çorbalar hakkında pratik bilgiler
      Çöp kebabı Çörek (Erzurum)
      Demir tatlısı
      Dızm ana
      Dilberdudağı
      Dilim börek
      Diyet tatlıları
      Diyet yemekleri
      Diyet yemekleri hakkında
      genel bilgiler
      Dolmalar ve sarmalar
      Dolmalı biber turşusu
      Domates soslu turşu (Çivril)
       Domates ve biber közlemesi
      Domatesli balık
      Domatesli bulgur pilavı
      Domatesli çılbır
      Domatesli pilav
      Domatesli un çorbası
      Dondurmalar
      Dondurmalarda dikkat edilecek
      hususlar
      Dondurmak pasta
      Dondurulmuş meyveli yoğurt
      Döner
      Dut (Boşnak tatlısı)
      Düğün çorbası
      Düğün kebabı (Afyon)
       Düşeş patates
      Düz börek (Boşnak böreği)
      Ebu gannuç veya baba ğannuç
      Ekmek mantısı
      Ekmek pizzası
      Ekmek tatlısı
      Ekmekler
      Ekmekler hakkında genel bilgiler..12
      Ekşi malhıta çorbası
      Ekşili çorba
      Ekşili etli dolma
      Ekşili köfte (Malatya)
      Ekşili pırasa
      Elma jölesi
      Elma kompostosu
      Elma tatlısı
      Elma veya armut sirkesi
      Elmalı kurabiye
      Elmalı pasta
      Elmalı pasta
      Elmalı tart
      Elmalı Toplar
      Enginarlı yahni
      Erik hoşafı
      Erik jölesi
      Erik marmelatı
      Erik şurubu
      Erişte pişirme tekniği
      Erişteler
      Et
      Et sosu
      Et yemekleri
      Et yemekleri hakkında pratik
      bilgiler
      Ekmekli beyaz pasta
      Etli Barbunya
      Etli biber dolması
      Etli Börülce
      Etli dolma içinin hazırlanması.
      Etli enginar dolması
      Etli kabak dolması
      Etli kerevizEtli kereviz dolması
      Etli Kuru Bamya
      Etli Kuru Fasulye
      Etli nohut
      Etli patlıcan dolması
      Etli Sebze Yemekleri
      Etli Taze Barbunya
      Etli taze bamya
      Etli yaprak sarması
      Etli Yeşil Mercimek
      Etsiz Sebze Yemekleri
      Ezogelin çorbası
      Falavet
      Fasulye Pilaki
      Fasulye piyazı
      Fasulye sotesi
      Fasulye/patates salatası
      Fava (Kuru iç bakla ezmesi)
      Fellah köftesi (Adana)
      Fındık tatlısı
      Fındıklı kurabiye
      Fındıklı salça
      Fındıklı şekerpare  
      Fırın
      Fırında etli biber dolması  
      Fırında ıspanak
      Fırında karnabahar
      Fırında mantar
      Fırında mantarlı krep
      Fırında patlıcan
      Fırında peynirli makarna
      Fırında Sebzeli Tavuk
      Fırında sütlaç
      Fıstıklı dondurma
      Garnitürler
      Gebole (Hasuta)
      Gerdan tatlısı (İzmir)
      Girit Tavuğu
      Gözleme (Beypazarı)
      Greyfurt suyu
      Gül reçeli (Çanakkale)
      Gül şurubu
      Gül tatlısı
      Güveç (Erzurum)
      Halaşka
      Hamsi kaygana
      Hamsi köftesi
      Hamsi güveci
      Hamsili pilav
      Hamur işleri
      Hamur işleri hakkında pratik
      bilgiler
      Hanım köftesi
      Harput köftesi
      Hasan Paşa köftesi
      Haşhaş çörek (Burdur)
      Haşlama et
      Haşlama Garnitürler (Püre)
      Haşlama Garnitürler (Sote)
      Haşlama suretiyle pişirme tekniği
      Haşlama Tavuk
      Haşlamalar
      Havuç panesi
      Havuç salatası
      Havuç sotesi
      Havuçlu acem pilavı
      Havuçlu kek
      Havuçlu mercimek çorbası
      Haydari
      Haydarili kanepe
      Hıyarlı patates salatası
      Hindistancevizli kurabiye
      Hoşaflar
      Hoşmerim
      Humus
      Humuslu kanepe
      Hurma tatlısı (Kalburabastı)
      Hurmalı yumurta
      Hünkar beğendi
      (Siirt)
      Ir'iyye (tatlı kabak yemeği-Siirt)
      Islak kek
      Ispanak çorbası (pırtıke)
      Ispanak sotesi
      Ispanaklı börek
      Izgarada Pişirme
      İç baklalı (bezelyeli) enginar
      İç pilav
      İçi kof (Burdur)
      İçli dolma (Malatya)
      İçli köfte (Gaziantep)
      İçli köfte (Maraş)
      İçli köfte (Mardin)
      İki renkli bisküvi
      İmambayıldı
      İmçerket(Siirt)
      İncir tatlısı
      İran pilavı
      İrmik tatlısı
      İşkembe çorbası
      İtalyan pastası
      İzmir pilavı
      Jöleler
      Kabak böreği
      Kabak çorbası
      Kabak kızartması
      Kabak mücveri
      Kabak püresi
      Kabak sandal sefası
      Kabak sotesi
      Kabak tatlısı
      Kabak tatlısı
      Kaburga (Diyarbakır)
      Kadayıf dolması (Erzurum)
      Kadınbudu köfte
      Kağıtta kek
      Kakaolu Krema
      Kakaolu pratik kek
      Kakaolu süt
      Kanepeler
      Kara lahana döşemesi veya dıblesi96
      Karadut (böğürtlen) reçeli
      Karadut şurubu
      Karışık turşu 1
      Karışık turşu 2
      Karnabahar graten
      Karnabahar kızartması
      Karnabahar püresi
      Karnabahar sotesi
      Karnıyarık
      Kaşar peynirli biber dolması
      Kavurma (Uluborlu)
       Kayısı (şeftali)reçeli
      Kayısı kompostosu
      Kayısılı dondurma
      Kayısılı süt
      Kaymaçina
      Kaymaklı dondurma
      Kayseri yağlaması
      Kazakistan yemeği
      Kazandibi
      Keek taze (Siirt)
      Kedi dili (Savyer bisküvi) Kek
      Kek
      Kek ve pastalar
      Kek ve pastalar hakkında
      Pratik bilgiler
      Kereviz sala tası
      Kestane garnitürü
      Kestane şekeri
      Kestane tatlısı
      Kestaneli pirinç pilavı
      Keşkek (Çorum)
      Keşkek (Denizli)
       Keşkek (Gaziantep)
      Keşkek (Tokat)
      Keşkül
      Kete (Erzurum)
      Kıbrıs pilavı
      Kıkırdak çorbası (Amasya)
      Kırıkkale çöreği
      Kırmızı pancar turşusu
      Kırmızı ve yeşil domates dolması
      Kırmızıbiber turşusu
      Kırmızıbiber turşusu-2
      Kısır
      Kış güveci
      Kışlık domates sosu
      Kışlık yufka
      Kıvırcık köfte
      Kıvırcık salata
      Kıymalı gözleme
      Kıymalı kereviz
      Kıymalı makarna (suyu çekilerek)
      Kıymalı omlet
      Kıymalı patates yemeği
      Kıymalı pizza
      Kıymalı poğaça
      Kızartılan ekmekler
      Kızartma Garnitürler
      Kızartma Tavuk
      Kızartmalar
      Kızılcık marmelatı (Uluborlu)... 422
      Kızılcık şurubu
      Kiftelleben (yoğurtlu köfte-Siirt)
      Kiraz reçeli
      Kitel (İçli köfte) (Siirt, Bitlis)
      Kitelfum (samırsaklı köfte-Siirt)
      Kol böreği-1
      Kol böreği-2
      Kolah kek
      Komposto
      Kompostolar
      Koruk jölesi
      Kömbe (peksimet)
      Krem Kramel
      Krem parfe
      Krem sos
      Krem şanti
      Krem Şantili PastaKremalı kağıt pasta
      Kremalı kek
      Krepler-akıtma
      Kulak tatlısı
      Kurabiye
      Kurabiyeler
      Kurban kavurması
      Kuru bulgur yahnisi (Siirt)
      Kuru kayısı hoşafı
      Kuru köfte
      Kuru üzüm hoşafı
      Kuşburnu sirkesi
      Kuzu pirzola
      Kuzu şiş kebap
      Kuzubudu fırını
      Lahana böreği
      Lahana salatası
      Lahana turşusu
      Laz böreği (Laz tatlısı)
      Lebeniye (Siirt)
      Limon peltesi
      Limon şurubu
      Limonata
      Limonlu dondurma
      Limonlu soda
      Lohusa şerbeti
      Lokma (vezir parmağı)
       Lokum (Burdur)
       Lokum
      Lor peynirli biber dolması
      Lor salatası
      Lüfer ızgara
      Makarna pişirme tekniği
      Makarna salatası
      Makarna ve mantı
      Makarna ve mantı hakkında
      Pratik bilgiler
      Malatya kurabiyesi
      Mandalina peltesi
      Mantar kurabiyesi
      Mantar salatası
      Mantar sote
      Mantarlı böbrek sotesi
      Mantarlı pizza
      Mantarlı Tavuk Sote (Mersin)
      Mantı
      Mantı makarna
      Mantı pişirme tekniği
      Marmelatlar
      Marmelatlı krep (Krep süzet)
      Mayalı
      Mayalı pizza
      Mayon ez
      Mayonezli aysberg
      Melube (Patlıcanlı pilav)
      Melemen
      Mercimekli çorbası
      Mercimek köftesi (Elazığ)
      Mercimekli bulgur pilavı
      Mercimekli bükme
      Meyan
      Meyve salatası
      Meyve sulu kek
      Meyve tatlısı
      Meyveli dondurmalar
      Meyveli sirke
      Meyveli tatlılar
      Mısır ekmeği
      Mısır nişastalı kurabiye
      Mısır salatası
      Muhallebin elma pastası
      Muhallebin havuç tatlısı
      Muhallebin kadayıf tatlısı
      Muhallebili kurabiye
      Muhammara
      Muhammaralı kanepe
      Murtoğe (Siirt)
      Musakka (oturtma)
       Musakka ograten
      Muz tatlısı
      Muzlu pasta
      Muzlu süt
      Nohutlu bulgur pilavı
      Nohutlu pirinç pilavı
      Nöbetçi böreği
      Ograten yapmak
      Oklava tatlısı
      Oraletli krema
      Orman kebabı
      Ovmaç çorbası
      Önsöz
      Örgülü çörek
      Örgülü pilav
      Özbek pilavı
      Palamut pilaki
      Paluze
      Pancarlı havuç salatası
      Pasta cilası
      Pasta salçaları ve garnitür
      Örn ekleri
      Pasta ve kek tarifleri
      Pastalı börek
      Pastırma lezzetli omlet
      Patates dolması
      Patates kavurması
      Patates kızartmaları
      Patates kızartması
      Patates köftesi
      Patates mantısı (Borani)
      Patates püresi
      Patatesli biftek
      Patatesli çiğ köfte
      Patatesli haşvet (Siirt)
       Patatesli içli köfte
      Patatesli tuzlu ay çöreği
      Patatesli yayla çorbası
      Patatesli yumurta
      Patlı can kavurması
      Patlıcan kebabı (Musakka-Erz.)
      Patlıcan kebabı (Urfa)
      Patlıcan kızartması
      Patlıcan közlemesi
      Patlıcan ograten
      Patlıcan oturtması
      Patlıcan püresi
      Patlıcan salatası
      Patlıcan tatlısı
      Patlıcan tava
      Patlıcan ve fasulye turşusu
      Pekmezli krep tatlısı
      Pelteler
      Pepeçura (üzüm kaymağı)
      Perde pilavı
      Peynir
      Peynirli baklava
      Peynirli ekmek köftesi
      Peynirli irmik helvası
      Peynirli irmik tatlısı
      Peynirli kanepe
      Peynirli künefe
      Peynirli makarna
      Peynirli mantı -Kaypak (Amasya)
      Peynirli omlet-1
      Peynirli omlet-2
      Peynirli poğaça
      Pırasa oturtması
      Pide
      Pilav salatası
      Piliç Dolması
      Pirinç köftesi
      Pirinç pilavları
      Pirinç pilavları hakkında
      Genel bilgiler
      Pişkin turşu
      Poğaça (Hazır hamurla)
      Poğaça
      Portakal kabuğu
      Portakal marmelatı
      Portakal peltesi
      Portakal reçeli
      Portakal suyu
      Portakal şurubu
      Portakal tatlısı
      Portakallı dondurma
      Portakallı mozaik
      Portakallı Muhallebi
      Portakallı pasta
      Portakallı soda
      Portakallı tart
      Praşnak (Boşnak)
      Pratik kek
      Pratik mantı
      Pratik puf böreği
      Prenses
      Pudingli etimek tatlısı
      Pudingli meyve (armut)tatlısı
      Pudra şekerli un helvası
      Reçeller
      Revani-1
      Revani-2
      Rokoko
      Rosto
      Rulo (Dalyan)köfte
      Rus salatası
      Palamut
      Rus salatası
      Sable bisküvisi
      Saç kavurması
      Saç kebabı
      Sade kek
      Sade omlet
      Sade pirinç pilavı
      Sade şekerpare
      Sade turşu
      Salamura yaprak hazırlama
      Salata sos örnekleri (1,2,3,4)
      Salatalar
      Salatalar hakkında genel bilgiler
      Salçalı patates püreli kanepe
      Salçalı patatesli kanepe
      Samakol
      Sarayda yumurta
      Sarığıburma
      Sarma pilav - İç yağıyla (Bursa)
      Sarmısaklı sirkeSarmısaklı yağ
      Savyer (kedi dili)bisküvili pasta
      Sebze ve meyveler
      Sebze yemekleri
      Sebze yemekleri hakkında
      Pratik bilgiler
      Sebze yemeklerinde kullanılan
      Garnitür ve soslar
      Sebzeli makarna (suyu çekilerek)
      Sebzeli makarna salatası
      Sebzeli mantı
      Sebzeli pilav
      Sefire (Siirt)
      Selme (Siirt)
      Semizotu salatası
      Sıkma köfte (Malatya)
      Sımeyket (Siirt)
      Simit
      Simit kebabı (Elazığ)
      Sirkeler
      Sivribiber turşusu
      Siyah salça
      Sofra kremi
      Soğan kızartması (püresi)
      Soğan kızartması
      Soğanlı domatesli bahk
      Soğanlı un çorbası (umaş)
      Soğuk içecekler
      Soğuk yiyecekler
      Sosisli makarna salatası
      Soslar
      Soslu pötibör pastası
      Soslu yumurta
      Soy ay ağlı börek
      Söğüş soğan salatası
      Su böreği
      Sufle
      Sulpita (Boşnak tatlısı)
      Sultan Reşat pilavı
      Sulu bulgur yahnisi (Siirt)
       Sulu içli köfte (Urfa)
       Supangle
      Susam soslu makarna
      Susamlı simitler
      Susamlı sos
      Suyu çekilerek pişirme tekniği
      Süt
      Sütlaç
      Sütlü Fondon
      Sütlü irmik helvası
      Sütlü irmik tatlısı
      Sütlü kabak ezmesi
      Sütlü Kavun
      Sütlü Nuriye
      Sütlü patlıcan
      Sütlü soğuk içecekler
      Sütlü tatlılar
      Sütlü tatlılar hakkında
      Genel bilgiler
      Sütlü tel kadayıf
      Şafak çorbası
      Şambaba tatlısı
      Şeftali kompostosu
      Şeftali(kayısı) marmelatı
      Şeftalili dondurma
      Şeftalili süt
      Şehriyeli pirinç pilavı
      Şerbetli un helvası (İzmir)
      Şıhılmahşi (Gaziantep)
      Şinitzel
      Şuala krem-ekler pastası
      Şuruplar
      Şurup, marmelat ve reçeller
      Şurup, marmelat ve reçeller hakkında pratik bilgiler
      Şuruplu kağıt pasta
      Tahinli kanepe
      Tahinli kurabiye
      Tahinli yufka kurabiyesi
      Taklidi krem şanti
      Talaş böreği
      Tarator
      Taratorlu kanepe
      Tarhana (Denizli)
      Tarhana çorbası
      Tas kebabı (Tekirdağ)
      Tas kebablı pilav
      Tatar Böreği (Erzurum)
      Tatil sabahı sürprizi
      Tatlandırılmış sirke örnekleri: (Baharatlı, sarmısaklı, meyveli)
      Tatlandırılmış yağ örnekleri
      (Baharatlı, acılı, sarmısaklı)
      Tatlı Murtoğe (Siirt)
      Tatlılar
      Tatlılar hakkında pratik bilgiler
      Tavada börek
      Tavuk Bifteği
      Tavuk Göğsü
      Tavuk Graten
      Tavuk yemekleri
      Tavuk yemekleri hakkında
      Pratik bilgiler
      Tavuklu Büryan
      Tavuklu karnıyarık
      Tavuklu mantı
      Tel kadayıf böreği
      Tel kadayıf tatlısı
      Tel şehriye çorbası
      Tepsi kebabı (Urfa)
      Tepside Güllaç
      Tepside kıymalı makarna
      Terbiyeli pirinç çorbası
      Terbiyeli Tavuk Bifteği
      Terbiyeli un çorbası
      Tereyağı
      Testi kebabı (Antalya)
      Teşekkür
      Tez Pişti
      Tezpişti ekmek tatlısı
      Tikvanik -Mısırlı kabak böreği
      (Boşnak böreği)
      Topalak (Adana)
      Tulumba tatlısı
      Turşu Sosu
      Turşular
      Turşular hakkında
      Pratik bilgiler
      Tutti (Muş Keşkeği)
      Tuzlu kek
      Tuzlu kurabiye
      Türlü turşusu
      Uludağ pastası
      Un helvası (Erzurum)
      Un kurabiyesi
      Ur'uk (Gaziantep)
      Uskumru tava
      Üzüm pekmezinin yapılışı
      Üzüm sirkesi (Denizli)
      Üzüm yaprağı şişeleme metodu
      Üzüm yaprağını kuru tuzlama metodu
      Üzümlü kek
      Üzümlü kurabiye
      Vanilyalı dondurma
      Vanilyalı salça
      Vişne hoşafı
      Vişne kompostosu
      Vişne marmelatlı süt
      Vişne reçeli
      Vişne şurubu
      Vişneli dondurma
      Vişneli soda
      Yağda yumurta
      Yağlı krema
      Yağsız kek (pandispanya)
      Yalancı Profiterol
      Yalancı tavukgöğsü
      Yarpuzlu bulgur köftesi (Muş)
      Yaş pasta
      Yayla çorbası
      Yaz güveci (Urfa)
      Yeşil fasulye kavurması
      Yeşil mercimekli lahana sarması
      Yeşil soğanlı krep
      Yoğurt tatlısı
      Yoğurtlu köfte (Gaziantep)
      Yoğurtlu mantar çorbası
      Yoğurtlu pideli kebap
      Yoğurtlu un çorbası
      (taze tarhana)
      Yufka böreği
      Yufkalı kabak tatlısı
      Yulaf Ezmeli Kurabiye
      Yumru köfte (Malatya)
      Yumurta pratik bilgileri
      Yumurta ve omletler
      Yumurtalı ekmek
      Yumurtalı kanepe
      Yumurtalı kıyma (Erzurum)
      Yumurtalı köfte (Urfa)
      Yumurtalı pırasa salatası
      Selanik (Boşnak)
      Zencefilli un helvası
      (Acem helvası)
      Zerde
      Zeytinyağlı bakla
      Zeytinyağlı Barbunya
      Zeytinyağlı bezelye
      Zeytinyağlı biber dolması
      Zeytinyağlı brokoli
      Zeytinyağlı bürüksel lahanası
      Zeytinyağlı dolma içinin hazırlanması
      Zeytinyağlı kereviz dolması
      Zeytinyağlı Kuru Bakla
      Zeytinyağlı lahana dolması
      Zeytinyağlı patlıcan dolması
      Zeytinyağlı sebze yem ekleri
      Zeytinyağlı taze fasulye
      Zeytinyağlı yaprak sarması
       
              
                          SÖZLÜK

       
      Ağda : Pekmez ya da limonlu şekerin kay­natılarak macun kıvamında eriyik hale geti­rilmesi

      Alarji : Herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlı olma

      Bakteri : Mikroskop ile görülemeyek kadar küçük canlı, zararlı ve zararsız olarak çok çeşidi vardır.

      Beze : Topak halinde hamur, yumurta akı ve pudra şekeriyle yapılan kuru pasta türü

      Börtmek, böğürtmek : Ateşe tutarak veya kaynar suya batırarak biraz pişirmek

      Buğu : Kaynayan sudan, ısınıp kuruyan ıs­lak maddelerden çıkan nemli hava. Buhar

      Buhar : Sıvı halinde bulunan maddelerin gaz haline gelmesi

      Bulamaç : Sulu cıvık hamur. Un şeker ve yağ ile pişirilen çeşitli hamur yemekleri

      Diyet : Perhiz. Sağlık sebebiyle uygulanan beslenme düzeni

      Fermantasyon   :Mayalanma.  (Mikroorga­nizmaların, karbonhidrat ve benzeri madde­lere oksijensiz ortamda enzim etkisi.)

      İyotlama  : İçme sularındaki mikropların iyot tesiriyle yok edilmesi

      Kaynamak : Sıvı maddelerin ateşin belirli bir dereceye ulaşmasıyla fokurdaması, bu­har haline gelmeye başlaması

      Kebap : Hiçbir engel olmadan ateşe göste­rilerek veya bir kap içinde susuz olarak pişi­rilmiş et

      Kızartmak : Isı etkisiyle kızarmasına sebeb olmak, kırmızılaştırma işlemi

      Kızdırmak : Isı yardımıyla kızgın hale ge­tirmek, ısıtmak

      Köpürmek : Isıtılan veya mayalanan bir sı­vının üzerinde hava kabarcıklarının meyda­na gelmesi, köpük çıkarmak

      Kuzine : Hem ısınma ve hem de üzerinde yemek pişirmeye yarayan büyük soba. (cu-isine-İng. Yemek pişirme sanatı, mutfak)

      Mayalanma : Fermantasyon.

      Menü : Yemek listesi, yemek çizelgesi

      Nişasta : Bitkilerdeki besinlerde bulunan bir karbonhidrat. (Çok sayıda glikozdan oluşmuş bir polisakarit) Nişastalı yiyecekle­re duyarlı hastalar sindirim bozuluğu çeker.

      Pastörizasyon : Özellikle süt ve ürünlerine uygulanan besin saklama usullerinden biri. Yüksek sıcaklık uygulaması ile sağlanır.

      Pepsin : Midede oluşan protein sindirici en­zim

      Posa : Besinlerin sindirilemeyen kısmı. Ke­pek, kuru baklagiller, sebze ve meyvelerde bulunur.

      Protein : Çok sayıda lamino asidin birleş­mesinden oluşur. (Proteinin yapısında kar­bon, hidrojen, oksijen ve azot bulunur.)

      Selüloz : Bitkilerdeki besinlerde bulunan ve insan vücudunda sindirilemeyen madde. Bağırsak hareketlerini hızlandırır.

      Steril: Zararlı ve zararsız bütün mikroorga­nizmalardan arıtılma.

      Tav : Ekolay işlenebilecek ısı ve neme ka­vuşmak

      Toksik : Zehirleyici

      Soda : İçinde sodyum bikarbonat bulunan-su. Kabartıcı maddelerin adı, karbonat.

      Sofra duası : Allah'ın verdiği, yarattığı, faydalı kıldığı
      nimetleri yiyen kimsenin te­şekkürüdür. Örnek bir dua "Allahım ! Sana inandım. Lütfettiğin rızkını yedim. Hamdol-sun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete... Beni yediklerine şükredenlerden eyle."

      Turnusol kağıdı : Turnusol boyosından ya­pılan ve ayırma işinde kullanılan kağıt

      Turta : Üzeri yufka kaplı, meyveli veya ka­kaolu bir pasta çeşidi

      Yoğurmak : Genellikle toz halindeki bir maddeyi herhangi bir sıvıyla karıştırarak ha­mur durumuna getirmek

      Yoğurtlamak : Üstüne veya içine yoğurt koymak



      Elit Kültür Yayınları, H. Güler Vural tarafından yazılan Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı adlı kitabı incele diniz
      Diğer Özellikler
      Stok Kodu9789944995412
      MarkaElit Kültür Yayınları
      Stok DurumuVar
      9789944995412
       
       

       

      PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.