Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız

Fiyat:
300,00 TL
Havale / EFT:
291,00 TL
84,75 TL'den başlayan taksit seçenekleri için tıklayın.
Aynı Gün Kargo Sınırlı Sayıda

Kitap                 Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı
Yazar                H. Güler Vural
Yayınevi            Elit Kültür Yayınları
Kağıt - Cilt        1.Hamur Kuşe kağıt  -  Ciltli, Renkli resimli
Sayfa - Ebat     472 sayfa - 17x24 cm
Yayın Yılı           2009

 
 
Elit Kültür Yayınları, H. Güler Vural tarafından yazılan Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı adlı kitabı incelemektesiniz.
Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı kitabı hakkında yorumları oku yup kitabın konusu, özeti, fiyatı, satış şartları bilgiyi geniş bir şekilde edinebilirsiniz.
 
Yaratan Rabbinin adıyla oku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır.  Alak 1-2
 


       Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı


Tamamen renkli, kaliteli, tam 472 sayfalık, kolay kullanımlı bir yemek ve tatlı kitabı nı takdim ediyoruz.

Bu kitap, ev hanımlarını ve Türk Mutfağını öğrenmek isteyen herkesi hayran bırakacak.

Kitabımızda, tüm çorba, sulu yemek, kebap, köfte, tavuk, balık, pilav, makarna, börek, pasta, kurabiye,tatlılar, salatalar, turşu,reçel, hoşaf, komposto tariflerini pratik ve uygulamalı olarak bulacaksınız. Kesinlikle kitabımızı gördükten sonra, "İşte aradığım nefis yemek kitabı budur" diyeceksiniz.

Yemek uzmanı H. Güler Vural, " Yemek tarifleri me güvenebilirsiniz. Her zaman en lezzetli yemek tariflerini bu kitapta bulabilirsiniz. Yeme içme önemlidir. Hayatta kalma ve beslenmenin ötesinde özellikle bugün sosyal statüyü de belirlemektedir. Siyasi ve ticari en önemli konular ile düğün, dernek gibi sosyal faaliyetler hep yemek programları ile süslenmektedir." diye konuştu.
 
                 
                         ÖNSÖZ

 
Neden, niçin ve nasıl bir yemek kitabı?
 
1-Yeme içme önemlidir. Hayatta kalma ve beslenmenin ötesin­de özellikle bugün sosyal statüyü de belirlemektedir. Siyasi ve tica­ri en önemli konular ile düğün, dernek gibi sosyal faaliyetler hep ye­mek programları ile süslenmektedir.
 
2-Hastalıklardan korunmanın bir yolu beslenmeden geçmekte­dir. Tabiat ve özellikle yiyecekler insanoğlu için adeta bir eczane gi­bidir. Öte yandan günümüzde suni katkılı gıdalar çoğalmıştır. Bu yüzden de yeme ve içmeyle ilgili hassasiyet artmıştır. (Denetim dışı yüksek kalori, horrmonlu yiyecekler faydadan çok zarar vermektedir.) Demek sağlık için bu konu fevkalade önemli hale gelmiştir.
 
3-Lezzetlerin çeşitlendiği günümüzde "kalbe giden yol mideden geçer" sözü pek çok muhatap bulduğu için yemekler gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. ( İyi bir yemek kitabı, genç kızların vazgeçilmez çeyizi haline gelmiştir.)
 
4-Yeme-İçme ile ilgili eski kültürümüz; farklı sır, tecrübe ve san'at harikalarıyla üslüdür. Yani zengin kültürümüzün bir kolu mutfaktan geçmekte idi. Diğer bir ifade ile yemek kültürümüz; tıpkı hat, ebru, çini, kilim gibi el sanatlarımızın zenginliğinde idi. Bugün onların tesbiti, tekrar dirilmesi ve tekâmülünü sağlayacak adımların atılması için ülkemizde orijinal yemek kitaplarının yayılması gerek­mektedir. İşte bu konuda biz de bir adım atmak istedik. Tariflerimizi yaparken, Türk insanının damak zevkine uygun olması ilk hareket noktalarımızdan biri oldu.
 
5-"Rezzak ve rızık" konularının anlaşılması için dahi yemek kitapları gereklidir. (Özellikle bu konuda tefekkür boyutuna katkıda bulunmak istedik.)
 
6-Eskiden toplumumuz, üzerinde yaşadığı coğrafya ve iklime uy­gun meyve, sebze ve tahıl yönünden değişik ama kısıtlı imkânlara sahipti. Bugün bu şartlara ilâveten alım gücü ve temin imkânları ila­ve olmuştur. Dolayısıyla yemeklerimiz daha da çeşitlenmiştir. Bugün bu konu eğitim kurumlarımız ve aile çevrelerinde anlaşılmaya baş­lamış, yani mutfak zenginliğimizin tesbiti bir ihtiyaç olmuştur. ( Bu kitapta Doğu'dan Batı'ya örnekler sunduk.)
 
7-Dengeli beslenme için yemek plânı (menü), bunun için de ye­mek tariflerine ihtiyacımız kaçınılmazdır. (Elbette çok zengin yiye­cekler ile doğru beslenme ayrı ayrı şeylerdir. Yeme ve içmede; vita­min, protein, karbonhidrat, kalsiyum vs. yönünden ihtiyaç önemli­dir. Bu yüzden isabetli bir sofra bilgisi, yemek bilgisi ile içiçedir.)
 
8-Yemek pişirmek kadar; servisi, sofra düzeni ve yemeğin sunul­ması da önemlidir. Bir kaç basit ayrıntı, yemeğin görüntü ve tadını zenginleştirecektir. Bu ihtiyaç da resimli yemek kitabının önernini ortaya koymaktadır. ( Fotoğraflarımız tamamen orijinaldir. )
 
9-Yemek kitabı neticede yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlama şu­uru kazandırmak için yazılmalıdır.
 
a-Önce göze, sonra damağa ve nihayet mideye hitap eden lezzet­li yemekler hangi insanda yaşama zevkini artırmaz ki? Hayattan zevk almasını unutan kişiler, lezzetli yemeklerle yeniden yaşama gü­cü ve zevki kazanabilir. Bu açıdan da yemek kitapları önemlidir.
 
b-Yemeklerin ekonomik olması açısından da tesbitlerinin yapıl­ması önemlidir. ( Malzemelerin kolay temin edilip bulunabilmesi ve tariflerin kolayca uygulanabilmesi için anonim bilgilerin kitaplara aktarılması lüzumludur.)
 
Önemine inandığımız bu çalışmayı takdir ve tenkitlerinize sunu­yoruz. Faydalı olması dileğiyle afiyetli günler dileriz.
 
Editörden
 
 
                  TEŞEKKÜR
 
Efendim!...
 
Dost ve yakınlarımın teşvikleriyle bu kitabı hazırlamaya karar verince; denenmiş yemekler yaz­mayı amaç edindik. Tamamına yakın kısmını bizzat denedim. Ancak bu kadar yemeği dene­mek kolay olamazdı. Dostlarım destek ve yardımlarıyla hep ya­nımda oldular. Fotoğraflar uygu­lamalara ait olduğu gibi, tarifler de test edilmiş olduğu için, gönül huzuru içinde sunuyorum.
 
Burada isimlerini saymaya imkân olmıyan kıymetli dostları­ma, yardımlarını esirgemiyen  yengem Canan Aksoy'a, Sevgili yeğe­nim Handan'a, ma­nevi kızım Hülya Alp'e, teşvikleriyle bana heyecan veren, denemeleriyle gö­rüntü sağlıyan  Süheyla Yılmaz, orijinal tarifleriyle  yardımcı olan Saime Sertbaş, Remziye Dingiloğlu, Ayşe Esenkal, Müşerref Kaya, Neş'e Erşenkal, Nermin Turcan, Gülsenem Demirci, Asiye Demir­ci, Ayşe Baysal, Aysel Kahra­man, Güler Kıdeş, Sabite Şahin, Hatice Dikmen, Hatice Eren, Na-hide Aksoy, Necibe Yeşildağ, Fat­ma Çalışkan, İnci Akyar, Münev­ver Doğan, Nurgül Ersönmez, Febiha Şedele, Saliha İmik Ha­nımefendilere, teşekkür ve min­net duygularımı sunuyorum.
 
Diyet yemekleri ile ilgili katkı­larından dolayı da çok kıymetli dostum ve doktorum Prof. Dr. Fatma Sevil Ozan ile kıymetli Di­yetisyenim Ayşe Özkarabulut Hanımefendilere teşek­kürlerimi sunuyorum.
 
Kitabın ilerde­ki baskılarının tekâmülü için; herkesin,  bil­hassa dostları­mın tenkit  ve uyarılarını umar, sağ­lıklı günler dilerim. ( Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı , H. Güler Vural , Elit Kültür Yayınları, ucuz yemek kitabı , güler vural yemek tarifleri )
 
H. Güler VURAL


Acılı turşu (Maraş)         
Acı biber sosu (Adana)
Acıbiber soslu kanepe  
Acılı yağ                             
Açma
Adana çorbası
Akıtma
Alışveriş ve yiyecekler
Ahşverişde pratik bilgiler
Alışverişte dikkat edilecek
hususlar
Ali Nazik yemeği
Alman pastası
Amber reçeli
Amerikan salatası
Anah-kızlı yemek (Adana)
 Antep fıstıklı kurabiye
Arap aşı çorbası
Armut tatlısı
Arnavut böreği
Arnavut ciğeri
Asita
Aşure
Ay kurabiyesi
Ayranlı yaprak sarması
(Malatya)
Ayva jölesi
Ayva kompostosu
Ayva marmelatı
Ayva reçeli
Ayva tathsı
Badem veya limon salçalı
palamut
Baharattı sirke
Baharattı yağ
Bahçıvan dana filetosu
Bakla sarması (Yozgat)
Baklagiller
Baklagiller hakkında pratik
bilgüer
Baklava
Bahk buğulama
Bahk haşlama
Bahk ızgara
Bak kızartma
Balık sosu (limon salçası)
Balık yemekleri hakkında
pratik bilgiler
Banak (İsparta)
Barbunya pilaki (Soslu)
Bat (Tokat)
Bebe bisküvüi pasta
Benmari
Bernes sos
Bersen kurabiyesi
Beşamel sos
Beşamel soslu karnabahar
Beşamel soslu makarna
Beyin haşlama
Beyin tava
Beze
Bezelye sotesi
Bezelyeli pirinç pilavı
Biber kızartması
Biber sosu (Gaziantep)
Biberiye (Arnavut biberi)
 Biberli et yahnisi (Siirt)
 Biftek fırın
Birkaç kışlık hazırlık
Bisküvüi havuç tatlısı (cezerye).
Bohça tatlısı
Boşnak mantısı
Boza
Brüksel lahanası salatası
Buğday çorbası
Buğu kebabı
Buğulama
Buhara püavı
Bukegarnili haşlama et
Bulgur borani (Urfa)
Bulgur pilavı
Bulgur ve keşkek yemekleri
Bulgurlu köfte
Bumbar (işkembe)dolması
Burmalı bulgur köftesi
Buzdolabının temizliği
Cevizli kereviz salatası
Cevizli kurabiye
patates püreli kanepe
patates püresi
Cevizli-kıymalı börekCiğer kavurması (Urfa)
Ciğer toplamas ı (Siirt)
 Ciğer yahnisi (Siirt)
Ciğerli makarna
Çanak köfte
Çanakkale mantısı
Çanakkale topları
Çarşaf böreği
Çatal
Çay bisküvisi
Çaylı kek
Çemen
Çemenli kanepe
Çerkeş tavuğu
Çerkez çorbası
Çeşitli soğuk içecekler
Çılbır
Çiçek böreği
Çiğ börek
Çiğ köfte (Urfa)
Çiğ köfte salatası
Çikolatalı Sos
Çikolatalı veya kakaolu dondurma410
Çilek kompostosu
Çilek reçeli
Çilekli dondurma
Çilekli krema
Çilekli Muhallebi
Çilekli süt
Çim tatlısı
Çoban salatası
Çorbalar
Çorbalar hakkında pratik bilgiler
Çöp kebabı Çörek (Erzurum)
Demir tatlısı
Dızm ana
Dilberdudağı
Dilim börek
Diyet tatlıları
Diyet yemekleri
Diyet yemekleri hakkında
genel bilgiler
Dolmalar ve sarmalar
Dolmalı biber turşusu
Domates soslu turşu (Çivril)
 Domates ve biber közlemesi
Domatesli balık
Domatesli bulgur pilavı
Domatesli çılbır
Domatesli pilav
Domatesli un çorbası
Dondurmalar
Dondurmalarda dikkat edilecek
hususlar
Dondurmak pasta
Dondurulmuş meyveli yoğurt
Döner
Dut (Boşnak tatlısı)
Düğün çorbası
Düğün kebabı (Afyon)
 Düşeş patates
Düz börek (Boşnak böreği)
Ebu gannuç veya baba ğannuç
Ekmek mantısı
Ekmek pizzası
Ekmek tatlısı
Ekmekler
Ekmekler hakkında genel bilgiler..12
Ekşi malhıta çorbası
Ekşili çorba
Ekşili etli dolma
Ekşili köfte (Malatya)
Ekşili pırasa
Elma jölesi
Elma kompostosu
Elma tatlısı
Elma veya armut sirkesi
Elmalı kurabiye
Elmalı pasta
Elmalı pasta
Elmalı tart
Elmalı Toplar
Enginarlı yahni
Erik hoşafı
Erik jölesi
Erik marmelatı
Erik şurubu
Erişte pişirme tekniği
Erişteler
Et
Et sosu
Et yemekleri
Et yemekleri hakkında pratik
bilgiler
Ekmekli beyaz pasta
Etli Barbunya
Etli biber dolması
Etli Börülce
Etli dolma içinin hazırlanması.
Etli enginar dolması
Etli kabak dolması
Etli kerevizEtli kereviz dolması
Etli Kuru Bamya
Etli Kuru Fasulye
Etli nohut
Etli patlıcan dolması
Etli Sebze Yemekleri
Etli Taze Barbunya
Etli taze bamya
Etli yaprak sarması
Etli Yeşil Mercimek
Etsiz Sebze Yemekleri
Ezogelin çorbası
Falavet
Fasulye Pilaki
Fasulye piyazı
Fasulye sotesi
Fasulye/patates salatası
Fava (Kuru iç bakla ezmesi)
Fellah köftesi (Adana)
Fındık tatlısı
Fındıklı kurabiye
Fındıklı salça
Fındıklı şekerpare  
Fırın
Fırında etli biber dolması  
Fırında ıspanak
Fırında karnabahar
Fırında mantar
Fırında mantarlı krep
Fırında patlıcan
Fırında peynirli makarna
Fırında Sebzeli Tavuk
Fırında sütlaç
Fıstıklı dondurma
Garnitürler
Gebole (Hasuta)
Gerdan tatlısı (İzmir)
Girit Tavuğu
Gözleme (Beypazarı)
Greyfurt suyu
Gül reçeli (Çanakkale)
Gül şurubu
Gül tatlısı
Güveç (Erzurum)
Halaşka
Hamsi kaygana
Hamsi köftesi
Hamsi güveci
Hamsili pilav
Hamur işleri
Hamur işleri hakkında pratik
bilgiler
Hanım köftesi
Harput köftesi
Hasan Paşa köftesi
Haşhaş çörek (Burdur)
Haşlama et
Haşlama Garnitürler (Püre)
Haşlama Garnitürler (Sote)
Haşlama suretiyle pişirme tekniği
Haşlama Tavuk
Haşlamalar
Havuç panesi
Havuç salatası
Havuç sotesi
Havuçlu acem pilavı
Havuçlu kek
Havuçlu mercimek çorbası
Haydari
Haydarili kanepe
Hıyarlı patates salatası
Hindistancevizli kurabiye
Hoşaflar
Hoşmerim
Humus
Humuslu kanepe
Hurma tatlısı (Kalburabastı)
Hurmalı yumurta
Hünkar beğendi
(Siirt)
Ir'iyye (tatlı kabak yemeği-Siirt)
Islak kek
Ispanak çorbası (pırtıke)
Ispanak sotesi
Ispanaklı börek
Izgarada Pişirme
İç baklalı (bezelyeli) enginar
İç pilav
İçi kof (Burdur)
İçli dolma (Malatya)
İçli köfte (Gaziantep)
İçli köfte (Maraş)
İçli köfte (Mardin)
İki renkli bisküvi
İmambayıldı
İmçerket(Siirt)
İncir tatlısı
İran pilavı
İrmik tatlısı
İşkembe çorbası
İtalyan pastası
İzmir pilavı
Jöleler
Kabak böreği
Kabak çorbası
Kabak kızartması
Kabak mücveri
Kabak püresi
Kabak sandal sefası
Kabak sotesi
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Kaburga (Diyarbakır)
Kadayıf dolması (Erzurum)
Kadınbudu köfte
Kağıtta kek
Kakaolu Krema
Kakaolu pratik kek
Kakaolu süt
Kanepeler
Kara lahana döşemesi veya dıblesi96
Karadut (böğürtlen) reçeli
Karadut şurubu
Karışık turşu 1
Karışık turşu 2
Karnabahar graten
Karnabahar kızartması
Karnabahar püresi
Karnabahar sotesi
Karnıyarık
Kaşar peynirli biber dolması
Kavurma (Uluborlu)
 Kayısı (şeftali)reçeli
Kayısı kompostosu
Kayısılı dondurma
Kayısılı süt
Kaymaçina
Kaymaklı dondurma
Kayseri yağlaması
Kazakistan yemeği
Kazandibi
Keek taze (Siirt)
Kedi dili (Savyer bisküvi) Kek
Kek
Kek ve pastalar
Kek ve pastalar hakkında
Pratik bilgiler
Kereviz sala tası
Kestane garnitürü
Kestane şekeri
Kestane tatlısı
Kestaneli pirinç pilavı
Keşkek (Çorum)
Keşkek (Denizli)
 Keşkek (Gaziantep)
Keşkek (Tokat)
Keşkül
Kete (Erzurum)
Kıbrıs pilavı
Kıkırdak çorbası (Amasya)
Kırıkkale çöreği
Kırmızı pancar turşusu
Kırmızı ve yeşil domates dolması
Kırmızıbiber turşusu
Kırmızıbiber turşusu-2
Kısır
Kış güveci
Kışlık domates sosu
Kışlık yufka
Kıvırcık köfte
Kıvırcık salata
Kıymalı gözleme
Kıymalı kereviz
Kıymalı makarna (suyu çekilerek)
Kıymalı omlet
Kıymalı patates yemeği
Kıymalı pizza
Kıymalı poğaça
Kızartılan ekmekler
Kızartma Garnitürler
Kızartma Tavuk
Kızartmalar
Kızılcık marmelatı (Uluborlu)... 422
Kızılcık şurubu
Kiftelleben (yoğurtlu köfte-Siirt)
Kiraz reçeli
Kitel (İçli köfte) (Siirt, Bitlis)
Kitelfum (samırsaklı köfte-Siirt)
Kol böreği-1
Kol böreği-2
Kolah kek
Komposto
Kompostolar
Koruk jölesi
Kömbe (peksimet)
Krem Kramel
Krem parfe
Krem sos
Krem şanti
Krem Şantili PastaKremalı kağıt pasta
Kremalı kek
Krepler-akıtma
Kulak tatlısı
Kurabiye
Kurabiyeler
Kurban kavurması
Kuru bulgur yahnisi (Siirt)
Kuru kayısı hoşafı
Kuru köfte
Kuru üzüm hoşafı
Kuşburnu sirkesi
Kuzu pirzola
Kuzu şiş kebap
Kuzubudu fırını
Lahana böreği
Lahana salatası
Lahana turşusu
Laz böreği (Laz tatlısı)
Lebeniye (Siirt)
Limon peltesi
Limon şurubu
Limonata
Limonlu dondurma
Limonlu soda
Lohusa şerbeti
Lokma (vezir parmağı)
 Lokum (Burdur)
 Lokum
Lor peynirli biber dolması
Lor salatası
Lüfer ızgara
Makarna pişirme tekniği
Makarna salatası
Makarna ve mantı
Makarna ve mantı hakkında
Pratik bilgiler
Malatya kurabiyesi
Mandalina peltesi
Mantar kurabiyesi
Mantar salatası
Mantar sote
Mantarlı böbrek sotesi
Mantarlı pizza
Mantarlı Tavuk Sote (Mersin)
Mantı
Mantı makarna
Mantı pişirme tekniği
Marmelatlar
Marmelatlı krep (Krep süzet)
Mayalı
Mayalı pizza
Mayon ez
Mayonezli aysberg
Melube (Patlıcanlı pilav)
Melemen
Mercimekli çorbası
Mercimek köftesi (Elazığ)
Mercimekli bulgur pilavı
Mercimekli bükme
Meyan
Meyve salatası
Meyve sulu kek
Meyve tatlısı
Meyveli dondurmalar
Meyveli sirke
Meyveli tatlılar
Mısır ekmeği
Mısır nişastalı kurabiye
Mısır salatası
Muhallebin elma pastası
Muhallebin havuç tatlısı
Muhallebin kadayıf tatlısı
Muhallebili kurabiye
Muhammara
Muhammaralı kanepe
Murtoğe (Siirt)
Musakka (oturtma)
 Musakka ograten
Muz tatlısı
Muzlu pasta
Muzlu süt
Nohutlu bulgur pilavı
Nohutlu pirinç pilavı
Nöbetçi böreği
Ograten yapmak
Oklava tatlısı
Oraletli krema
Orman kebabı
Ovmaç çorbası
Önsöz
Örgülü çörek
Örgülü pilav
Özbek pilavı
Palamut pilaki
Paluze
Pancarlı havuç salatası
Pasta cilası
Pasta salçaları ve garnitür
Örn ekleri
Pasta ve kek tarifleri
Pastalı börek
Pastırma lezzetli omlet
Patates dolması
Patates kavurması
Patates kızartmaları
Patates kızartması
Patates köftesi
Patates mantısı (Borani)
Patates püresi
Patatesli biftek
Patatesli çiğ köfte
Patatesli haşvet (Siirt)
 Patatesli içli köfte
Patatesli tuzlu ay çöreği
Patatesli yayla çorbası
Patatesli yumurta
Patlı can kavurması
Patlıcan kebabı (Musakka-Erz.)
Patlıcan kebabı (Urfa)
Patlıcan kızartması
Patlıcan közlemesi
Patlıcan ograten
Patlıcan oturtması
Patlıcan püresi
Patlıcan salatası
Patlıcan tatlısı
Patlıcan tava
Patlıcan ve fasulye turşusu
Pekmezli krep tatlısı
Pelteler
Pepeçura (üzüm kaymağı)
Perde pilavı
Peynir
Peynirli baklava
Peynirli ekmek köftesi
Peynirli irmik helvası
Peynirli irmik tatlısı
Peynirli kanepe
Peynirli künefe
Peynirli makarna
Peynirli mantı -Kaypak (Amasya)
Peynirli omlet-1
Peynirli omlet-2
Peynirli poğaça
Pırasa oturtması
Pide
Pilav salatası
Piliç Dolması
Pirinç köftesi
Pirinç pilavları
Pirinç pilavları hakkında
Genel bilgiler
Pişkin turşu
Poğaça (Hazır hamurla)
Poğaça
Portakal kabuğu
Portakal marmelatı
Portakal peltesi
Portakal reçeli
Portakal suyu
Portakal şurubu
Portakal tatlısı
Portakallı dondurma
Portakallı mozaik
Portakallı Muhallebi
Portakallı pasta
Portakallı soda
Portakallı tart
Praşnak (Boşnak)
Pratik kek
Pratik mantı
Pratik puf böreği
Prenses
Pudingli etimek tatlısı
Pudingli meyve (armut)tatlısı
Pudra şekerli un helvası
Reçeller
Revani-1
Revani-2
Rokoko
Rosto
Rulo (Dalyan)köfte
Rus salatası
Palamut
Rus salatası
Sable bisküvisi
Saç kavurması
Saç kebabı
Sade kek
Sade omlet
Sade pirinç pilavı
Sade şekerpare
Sade turşu
Salamura yaprak hazırlama
Salata sos örnekleri (1,2,3,4)
Salatalar
Salatalar hakkında genel bilgiler
Salçalı patates püreli kanepe
Salçalı patatesli kanepe
Samakol
Sarayda yumurta
Sarığıburma
Sarma pilav - İç yağıyla (Bursa)
Sarmısaklı sirkeSarmısaklı yağ
Savyer (kedi dili)bisküvili pasta
Sebze ve meyveler
Sebze yemekleri
Sebze yemekleri hakkında
Pratik bilgiler
Sebze yemeklerinde kullanılan
Garnitür ve soslar
Sebzeli makarna (suyu çekilerek)
Sebzeli makarna salatası
Sebzeli mantı
Sebzeli pilav
Sefire (Siirt)
Selme (Siirt)
Semizotu salatası
Sıkma köfte (Malatya)
Sımeyket (Siirt)
Simit
Simit kebabı (Elazığ)
Sirkeler
Sivribiber turşusu
Siyah salça
Sofra kremi
Soğan kızartması (püresi)
Soğan kızartması
Soğanlı domatesli bahk
Soğanlı un çorbası (umaş)
Soğuk içecekler
Soğuk yiyecekler
Sosisli makarna salatası
Soslar
Soslu pötibör pastası
Soslu yumurta
Soy ay ağlı börek
Söğüş soğan salatası
Su böreği
Sufle
Sulpita (Boşnak tatlısı)
Sultan Reşat pilavı
Sulu bulgur yahnisi (Siirt)
 Sulu içli köfte (Urfa)
 Supangle
Susam soslu makarna
Susamlı simitler
Susamlı sos
Suyu çekilerek pişirme tekniği
Süt
Sütlaç
Sütlü Fondon
Sütlü irmik helvası
Sütlü irmik tatlısı
Sütlü kabak ezmesi
Sütlü Kavun
Sütlü Nuriye
Sütlü patlıcan
Sütlü soğuk içecekler
Sütlü tatlılar
Sütlü tatlılar hakkında
Genel bilgiler
Sütlü tel kadayıf
Şafak çorbası
Şambaba tatlısı
Şeftali kompostosu
Şeftali(kayısı) marmelatı
Şeftalili dondurma
Şeftalili süt
Şehriyeli pirinç pilavı
Şerbetli un helvası (İzmir)
Şıhılmahşi (Gaziantep)
Şinitzel
Şuala krem-ekler pastası
Şuruplar
Şurup, marmelat ve reçeller
Şurup, marmelat ve reçeller hakkında pratik bilgiler
Şuruplu kağıt pasta
Tahinli kanepe
Tahinli kurabiye
Tahinli yufka kurabiyesi
Taklidi krem şanti
Talaş böreği
Tarator
Taratorlu kanepe
Tarhana (Denizli)
Tarhana çorbası
Tas kebabı (Tekirdağ)
Tas kebablı pilav
Tatar Böreği (Erzurum)
Tatil sabahı sürprizi
Tatlandırılmış sirke örnekleri: (Baharatlı, sarmısaklı, meyveli)
Tatlandırılmış yağ örnekleri
(Baharatlı, acılı, sarmısaklı)
Tatlı Murtoğe (Siirt)
Tatlılar
Tatlılar hakkında pratik bilgiler
Tavada börek
Tavuk Bifteği
Tavuk Göğsü
Tavuk Graten
Tavuk yemekleri
Tavuk yemekleri hakkında
Pratik bilgiler
Tavuklu Büryan
Tavuklu karnıyarık
Tavuklu mantı
Tel kadayıf böreği
Tel kadayıf tatlısı
Tel şehriye çorbası
Tepsi kebabı (Urfa)
Tepside Güllaç
Tepside kıymalı makarna
Terbiyeli pirinç çorbası
Terbiyeli Tavuk Bifteği
Terbiyeli un çorbası
Tereyağı
Testi kebabı (Antalya)
Teşekkür
Tez Pişti
Tezpişti ekmek tatlısı
Tikvanik -Mısırlı kabak böreği
(Boşnak böreği)
Topalak (Adana)
Tulumba tatlısı
Turşu Sosu
Turşular
Turşular hakkında
Pratik bilgiler
Tutti (Muş Keşkeği)
Tuzlu kek
Tuzlu kurabiye
Türlü turşusu
Uludağ pastası
Un helvası (Erzurum)
Un kurabiyesi
Ur'uk (Gaziantep)
Uskumru tava
Üzüm pekmezinin yapılışı
Üzüm sirkesi (Denizli)
Üzüm yaprağı şişeleme metodu
Üzüm yaprağını kuru tuzlama metodu
Üzümlü kek
Üzümlü kurabiye
Vanilyalı dondurma
Vanilyalı salça
Vişne hoşafı
Vişne kompostosu
Vişne marmelatlı süt
Vişne reçeli
Vişne şurubu
Vişneli dondurma
Vişneli soda
Yağda yumurta
Yağlı krema
Yağsız kek (pandispanya)
Yalancı Profiterol
Yalancı tavukgöğsü
Yarpuzlu bulgur köftesi (Muş)
Yaş pasta
Yayla çorbası
Yaz güveci (Urfa)
Yeşil fasulye kavurması
Yeşil mercimekli lahana sarması
Yeşil soğanlı krep
Yoğurt tatlısı
Yoğurtlu köfte (Gaziantep)
Yoğurtlu mantar çorbası
Yoğurtlu pideli kebap
Yoğurtlu un çorbası
(taze tarhana)
Yufka böreği
Yufkalı kabak tatlısı
Yulaf Ezmeli Kurabiye
Yumru köfte (Malatya)
Yumurta pratik bilgileri
Yumurta ve omletler
Yumurtalı ekmek
Yumurtalı kanepe
Yumurtalı kıyma (Erzurum)
Yumurtalı köfte (Urfa)
Yumurtalı pırasa salatası
Selanik (Boşnak)
Zencefilli un helvası
(Acem helvası)
Zerde
Zeytinyağlı bakla
Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı bezelye
Zeytinyağlı biber dolması
Zeytinyağlı brokoli
Zeytinyağlı bürüksel lahanası
Zeytinyağlı dolma içinin hazırlanması
Zeytinyağlı kereviz dolması
Zeytinyağlı Kuru Bakla
Zeytinyağlı lahana dolması
Zeytinyağlı patlıcan dolması
Zeytinyağlı sebze yem ekleri
Zeytinyağlı taze fasulye
Zeytinyağlı yaprak sarması
 
        
                    SÖZLÜK

 
Ağda : Pekmez ya da limonlu şekerin kay­natılarak macun kıvamında eriyik hale geti­rilmesi

Alarji : Herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlı olma

Bakteri : Mikroskop ile görülemeyek kadar küçük canlı, zararlı ve zararsız olarak çok çeşidi vardır.

Beze : Topak halinde hamur, yumurta akı ve pudra şekeriyle yapılan kuru pasta türü

Börtmek, böğürtmek : Ateşe tutarak veya kaynar suya batırarak biraz pişirmek

Buğu : Kaynayan sudan, ısınıp kuruyan ıs­lak maddelerden çıkan nemli hava. Buhar

Buhar : Sıvı halinde bulunan maddelerin gaz haline gelmesi

Bulamaç : Sulu cıvık hamur. Un şeker ve yağ ile pişirilen çeşitli hamur yemekleri

Diyet : Perhiz. Sağlık sebebiyle uygulanan beslenme düzeni

Fermantasyon   :Mayalanma.  (Mikroorga­nizmaların, karbonhidrat ve benzeri madde­lere oksijensiz ortamda enzim etkisi.)

İyotlama  : İçme sularındaki mikropların iyot tesiriyle yok edilmesi

Kaynamak : Sıvı maddelerin ateşin belirli bir dereceye ulaşmasıyla fokurdaması, bu­har haline gelmeye başlaması

Kebap : Hiçbir engel olmadan ateşe göste­rilerek veya bir kap içinde susuz olarak pişi­rilmiş et

Kızartmak : Isı etkisiyle kızarmasına sebeb olmak, kırmızılaştırma işlemi

Kızdırmak : Isı yardımıyla kızgın hale ge­tirmek, ısıtmak

Köpürmek : Isıtılan veya mayalanan bir sı­vının üzerinde hava kabarcıklarının meyda­na gelmesi, köpük çıkarmak

Kuzine : Hem ısınma ve hem de üzerinde yemek pişirmeye yarayan büyük soba. (cu-isine-İng. Yemek pişirme sanatı, mutfak)

Mayalanma : Fermantasyon.

Menü : Yemek listesi, yemek çizelgesi

Nişasta : Bitkilerdeki besinlerde bulunan bir karbonhidrat. (Çok sayıda glikozdan oluşmuş bir polisakarit) Nişastalı yiyecekle­re duyarlı hastalar sindirim bozuluğu çeker.

Pastörizasyon : Özellikle süt ve ürünlerine uygulanan besin saklama usullerinden biri. Yüksek sıcaklık uygulaması ile sağlanır.

Pepsin : Midede oluşan protein sindirici en­zim

Posa : Besinlerin sindirilemeyen kısmı. Ke­pek, kuru baklagiller, sebze ve meyvelerde bulunur.

Protein : Çok sayıda lamino asidin birleş­mesinden oluşur. (Proteinin yapısında kar­bon, hidrojen, oksijen ve azot bulunur.)

Selüloz : Bitkilerdeki besinlerde bulunan ve insan vücudunda sindirilemeyen madde. Bağırsak hareketlerini hızlandırır.

Steril: Zararlı ve zararsız bütün mikroorga­nizmalardan arıtılma.

Tav : Ekolay işlenebilecek ısı ve neme ka­vuşmak

Toksik : Zehirleyici

Soda : İçinde sodyum bikarbonat bulunan-su. Kabartıcı maddelerin adı, karbonat.

Sofra duası : Allah'ın verdiği, yarattığı, faydalı kıldığı
nimetleri yiyen kimsenin te­şekkürüdür. Örnek bir dua "Allahım ! Sana inandım. Lütfettiğin rızkını yedim. Hamdol-sun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete... Beni yediklerine şükredenlerden eyle."

Turnusol kağıdı : Turnusol boyosından ya­pılan ve ayırma işinde kullanılan kağıt

Turta : Üzeri yufka kaplı, meyveli veya ka­kaolu bir pasta çeşidi

Yoğurmak : Genellikle toz halindeki bir maddeyi herhangi bir sıvıyla karıştırarak ha­mur durumuna getirmek

Yoğurtlamak : Üstüne veya içine yoğurt koymak



Elit Kültür Yayınları, H. Güler Vural tarafından yazılan Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız Yemek Kitabı adlı kitabı incele diniz
Diğer Özellikler
Stok Kodu9789944995412
MarkaElit Kültür Yayınları
Stok DurumuVar
9789944995412
En yeni ürünler
Güvenli teslimat
Kampanyalı ürünler
Piyasadaki en iyi fiyat

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.