Kitap Peygamberimizin Bir Günü
Yazar Abdülvehhab Et Tariri
Yayınevi İdrak Yayınları
Kağıt Cilt 2.Hamur - Karton kapak cilt
Sayfa Ebat 188 Sayfa - 13x21 cm
Abdülvehhab Et Tariri Peygamberimizin Bir Günü adlı kitabı incelemektesiniz.
İdrak Yayınları Peygamberimizin Bir Günü kitabı hakkında yorumları oku yup kitabın konusu, özeti, fiyatı, satış şartları bilgiyi geniş bir şekilde edinebilirsiniz.
Yaratan Rabbinin adıyla oku . O, insanı " alak " dan yarattı. Oku, Senin Rabbin en cömert olandır. Alak 1-2
GİRİŞ
Hurma bahçeleriyle bezenmiş Medine'de... aydınlık kalplerin şehrinde... kalbi huzur bulur... ve gözleri aydınlanır... işte burası O nun yeri... bu şehir O nun şehri... halkı, ailesi...
O Medine'ye girer girmez oradaki her şey aydınlandı, halkı O'na sevgi besledi, hatta doğa bile O na muhabbet duydu. İşte şu gördüğün Uhud dağı O nu sever, O da Uhud dağını sever. Şu sokaklar Onun adımlarıyla tanıştır... İşte mescid ve yanındaki odacıklar... Bir de çevresini saran vefalı yiğitler... Çepeçevre O nu kuşatmışlar... O nu severler; O da onları sever... Onlarla bir araya gelir, Allah ile ünsiyet kurar...
Bu günlük hayat hikâyesinde Nebi (^ir)'in saatleriyle bir gezintiye çıkıp adeta onunla beraber değerli hayatının sadeliğini, ciddi yaşamının doğallığını, günlük uğraşlarıyla beraber diğer ihtiyaçlarını tamamlaması arasındaki dengeyi yaşayacağız.
Nebi bir gününün içindeki tüm anlarını yaşayacağımız bu gezintide hayatının canlılığını ve nasıl dolu dolu olduğunu hissedeceksin. Nitekim O nun hayatında bir fayda elde etmeden boşa gidecek en ufak zaman dilimi dahi yoktur.
Evinde, mescidinde, şehrin sokaklarında, sahibesinin evlerinde, oturması için serilen hasırının üzerinde, yemek sofrasında ve yatağında geçirdiği her saniyede hayatını dopdolu yaşıyordu.
Çevresinde bulunanların keskin gözlerle ve dikkatlice O'nun hareketlerini izlerlerdi. Öyle ki çöken karanlık dahi Nebi e âşık olan ve gecesini nasıl geçirdiğini öğrenmek isteyen kalpleri engelleyemiyordu. Evinin duvarları dahi gizlenme endişesiyle çok yüksek yapılmış değildi. Gözler ve kalpler O yatağına uzanıncaya dek beraberce evine girerler, O nun derin uykusunu ve uyanışını dahi dikkatle izlerlerdi. Sabah işini görüp akşamları boş duran birisi değildi, o kadar etkindi ki her ânının yeni bir başlangıç olduğunu zannederdin. Gerçekten O, tüm fırsatları değerlendiren dakik bir adamdı. Allah Resûlü (^)'in mizacından her dakikanın, saatin ve günün hesaplandığını, hepsinde yapılacak bir iş olduğunu, ecelin de hayatın tepelerinde çadırını kurmuş olduğu anlaşılır.
Bu sayfalarda Allah Resûlü (sav)'in sabahını ve akşamını yaşayacak, Onunla beraber Medine sokaklarında yürüyüp rızkından yiyecek, bir şey öğretirken şefkat ile donattığı, namaz kılarkense haşyet ile kıstığı sesini duyacak, oturması için serilmiş hasırına beraber oturup başkasını kendine tercih ettiği azıcık yemeğinden yiyeceğiz. Evet, sahâbesinin anlattığı en ince ayrıntılar vesilesiyle O'nun evine girmen ve uykusundaki sakinliğini ve otururken ki canlılığını seyretmen dahi mümkün olacak. Belki de kucağına konan bir bebeği yahut sırtına binip O'nun sıcaklığıyla bereketini hisseden bir çocuğu göreceksin.
Bu büyük insan, cömert peygamber bir beşer olmasının doğallığı ve tebliğ göreviyle beraber nasıl bir davranış tarzına sahipti?
Gününün farklı zaman dilimlerinde ne iş yapar, vaktini nasıl geçirirdi?
İşte bu okuyacağın, bir nebinin, resûlün, beşerin, sorumlunun, babanın, kocanın ve bir dostun günlük hayatıdır.
İşte, Peygamberimizin Bir Günü kitabı karşında.
Abdülvehhâb bin Nâsır et-Tarîrî Mekke-i Mükerreme, hicri 20.07.1431 Cuma, öğle vakti