Güvenlik yazılımınızın son virüs koruma güncellemelerini yüklediğinden emin olun. Çoğu bunu otomatik yapar, ancak ayarlarda bu işlevi kapatmamış olduğunuzdan emin olun. Bu güncellemeler son derece önemli.
Her alışveriş hesabı, banka hesabı, kredi kartı hesabı ve e-posta hesabı için benzersiz şifreler kullanmaya çalışın. Bunları bilgisayar ve internet ortamı dışında bir yerde yazılı olarak da tutabilirsiniz.
Sadece online alışveriş yapmak için özel bir e-posta hesabı oluşturabilirsiniz. Alışveriş için sahip olduğunuz diğer hesaplardan farklı bir şifre kullanın. Online alışveriş e-posta hesabınız hiçbir şekilde sizin günlük, kişisel e-posta hesabınıza bağlı olmamalıdır. Ayrıca online alışverişlerinizin onay ve e-posta onay sayfaları gibi kayıtlarını basın ve muhafaza edin.
Web sitelerinin satın alma ve çıkış süreçlerinde sayfanın URL’sinin "https" ile başlayıp başlamadığına dikkat edin. Oradaki o tek 's' güvenlik demektir. Bir web sitesinin güvenli bölümünde olduğunuzda, tarayıcınızda ya da adres çubuğunda ve sağ alt köşede asma kilit ikonu görürsünüz.
Sanal kredi kartı kullanırsanız, kredi kartı ekstreniz geldiğinde büyük sürprizlerle kolay kolay karşılaşmazsınız. Çünkü bu kartların limitini internet şubesi üzerinden her seferinde kendiniz tanımlarsınız. Alışverişinizin miktarı kadar provizyon açtırıp ödemeyi yaptıktan sonra limit sıfırlanacağı için, başkaları sizin paranızı kullanamaz. Türkiye'de hemen hemen bütün bankaların internet şubelerinden asıl kredi kartınıza bağlı bir sanal kredi kartı numarası alabilirsiniz.
Girdiğiniz URL'leri güvenlik açısından tarayan yazılımlar mevcut. Böylece zararlı linklere tıklayarak virüslü web sayfaları ile enfekte olmazsınız. Pek çok antivirüs yazılımında bu özellik 'yerleşik' olarak gelir. İsterseniz AVG Linkscanner gibi bu işlemi yapan ücretsiz eklentilerden de indirebilirsiniz.